Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO se implică în politica internă a Turciei: 'RESPECTAŢI pe deplin statul de drept!'

jang
turcia, arest

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut joi Turciei să respecte 'deplin statul de drept', după ce autorităţile acestei ţări au operat în ajun noi epurări masive împotriva unor prezumtivi susţinători ai clericului Fethullah Gülen, acuzat de Ankara de orchestrarea puciului eşuat de anul trecut, transmite AFP, potrivit agerpres.

'Bineînţeles că Turcia are dreptul de a se apăra şi de a-i urmări în justiţie pe cei care au fost în spatele tentativei de lovitură de stat eşuate, dar acest lucru trebuie să se facă cu respectarea deplină a statului de drept', a declarat Stoltenberg, la sosirea în Malta, la o reuniune a miniştrilor apărării din statele Uniunii Europene.

Emoţii pentru Theresa May. Sondajele indică cine va câştiga alegerile anticipate din Marea Britanie

'Turcia este un aliat cheie, din multe motive, în special datorită situării sale geografice strategice, la frontiera cu Irak şi cu Siria, cu toate tulburările şi violenţele pe care le observăm acolo, dar şi apropiată de Rusia în Marea Neagră', a subliniat Stoltenberg.

El a mai amintit că 'Turcia a suferit numeroase atacuri teroriste', mai multe decât 'orice alt stat aliat'.

În Turcia - statul cu cea mai mare armată din NATO, după SUA - a avut loc miercuri una cele mai ample operaţiuni din ultimele luni împotriva reţelei pe care regimul o acuză de tentativa de lovitură de stat din luna iulie 2016.

Au fost arestate în jur de 1.120 de persoane, în total mai mult de 3.200 fiind vizate de mandate de arestare. Conform agenţiei Anadolu, 8.500 de poliţişti sunt mobilizaţi pentru punerea în aplicare a acestor mandate.

Merkel este categorică: 'Marea Britanie NU va avea aceleaşi drepturi ca o ţară din UE'

Potrivit poliţiei, peste 9.100 din membrii forţelor sale au fost suspendaţi.

Recentele arestări au survenit la zece zile după un referendum constituţional care a divizat puternic Turcia şi la care a fost aprobată, cu o majoritate strânsă, conform rezultatelor preliminare, extinderea prerogativelor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.