Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO se implică în problema migranţilor: Ce decizii au luat şefii organizaţiei euroatlantice

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Miniştrii apărării din NATO vor studia 'foarte serios' o solicitare de ajutor formulată de Turcia şi Germania pentru a face faţă crizei migranţilor, a declarat marţi, la Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, relatează AFP.

Citeşte şi: Tensiuni în PSD. Dragnea i-a amenințat pe 'scriitorii' Cristian Rizea și Codrin Ștefănescu

'Criza refugiaţilor şi a migranţilor este un subiect care ne îngrijorează pe toţi şi cred deci că vom studia foarte serios solicitarea de ajutor din partea Turciei şi a altor aliaţi pentru a vedea modul în care NATO poate ajuta la gestionarea crizei', a declarat Stoltenberg, înaintea unei reuniuni la Bruxelles a miniştrilor apărării din ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg, care s-a întâlnit marţi dimineaţă cu ministrul turc al apărării, Mehmet Fatih Ceylan, şi cu omologul său german, Ursula von der Leyen, a menţionat cu toate acestea că nu a primit în acest stadiu niciun 'detaliu' cu privire la ajutorul pe care cele două ţări doresc să îl primească de la alianţa militară.

Vezi şi: OFICIAL Noile salarii din legea salarizării: Care vor fi veniturile pentru bugetarii din România

În vizită la Ankara, cancelarul german Angela Merkel a explicat luni că doreşte să profite de reuniunea ministerială "pentru a discuta posibilităţile şi măsura în care NATO poate ajuta în materie de monitorizare pe mare pentru a sprijini activitatea Frontex şi a gărzilor de frontieră turceşti'. Până în prezent, NATO a refuzat să aibă vreun rol în criza refugiaţilor, care afectează Europa, susţinând că nu are rolul de monitorizare a frontierelor sau de combatere a activităţii reţelelor de călăuze, care sunt de domeniul civil şi al poliţiei, nu militar, anunţă Agerpres.

Citește și: Plecare surprinzătoare în televiziune: După 10 ani, am decis că e momentul unei schimbări

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.