Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO supraveghează din aer poziţiile jihadiştilor din Stat Islamic

NATO a lansat zboruri de supraveghere în sprijinul coaliţiei internaţionale care luptă contra grupării Stat Islamic în Siria şi Irak, a anunţat marţi, la Bruxelles, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, transmit agenţiile de presă Reuters şi EFE, potrivit agerpres.

Statele membre ale NATO au decis, la summitul de la Varşovia din luna iulie, să contribuie cu planuri de supraveghere ale Sistemului aeropurtat de avertizare timpurie şi control (AWACS) la operaţiunile coaliţiei internaţionale coordonate de SUA împotriva jihadiştilor din Siria şi Irak.

Citeşte şi: Scurgere radioactivă la un reactor nuclear din Norvegia

''Primele zboruri NATO în cadrul AWACS în sprijinul coaliţiei ce luptă contra SI s-au desfăşurat săptămâna trecută, pe 20 octombrie'', a spus Stoltenberg, într-o conferinţă de presă la Bruxelles. El a adăugat că alte 'câteva' zboruri ale avioanelor AWACS urmează să aibă loc, fără a se oferi alte detalii.

Zborurile efectuate de avioanele AWACS vor contribui la creşterea siguranţei aeriene în situaţia 'complexă şi complicată' din Siria şi Irak, a continuat Jens Stoltenberg.

Citeşte şi: TRAGEDIE în cel mai mare parc de distracţii din Australia - FOTO/VIDEO

Avioanele, echipate cu tehnologie radar şi de comunicaţii modernă, pot observa din spaţiul aerian turc sau internaţional mişcările aeriene din zona de conflict.

De asemenea, secretarul general al organizaţiei transatlantice a anunţat că pregătirea soldaţilor irakieni de către NATO, activitate care în prezent are loc în Iordania, va fi extinsă şi în Irak 'în următoarele luni'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.