Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO vrea să ofere contracte firmelor românești. Domeniile vizate

romania nato

Oportunitate pentru economia locală: Agenția NATO de Sprijin și Achiziții a anunțat că dorește să ofere contracte firmelor din România, pentru livrarea de produse și servicii necesare Alianței Atlantice.

Doi membri ai conducerii Agenţiei NATO de Sprijin şi Achiziţii - directorul general, Mike Lyden și directorul de achiziţii, Patric Fesquet - au venit la București, pentru a se întâlni cu reprezentanții Ministerul Apărării, ai Ministerului Economiei și ai firmelor românești. Conform romanialibera.ro, conferința comună a fost denumită “Industrial Day 2016”. Unul dintre scopurile întâlnirii a fost familiarizarea firmelor românești cu modul de lucru al NSPA și cu privire la accesarea de fonduri din resursele comune ale Alianței, a anunțat Departamentul pentru Armamente.

"Problema este că nu toţi agenţii economici din România ştiu că pot oferi produse şi servicii pentru forţele NATO, de aceea am considerat că este necesară această întâlnire, unde se poate face un schimb de informaţii între persoane avizate, iar pe viitor, operatorii economici din România să-şi orienteze oportunităţile de afaceri şi către această entitate NATO", a explicat Neculai Banea, secretar de stat în Ministerul Economiei, fost director general al firmei de elicoptere IAR Brașov, potrivit sursei citate.

Reprezentanţii NSPA au prezentat firmelor românești modul în care pot colabora cu Agenția NATO, inclusiv prin tranzacții online. Printre domeniile acoperite de NSPA se află sprijinul operaţiilor şi al exerciţiilor militare, achiziţia de sisteme şi asigurarea mentenanţei acestora, gestionarea carburanţilor, transporturi şi depozitare strategică, servicii logistice şi gestionarea proiectelor.

Vezi şi: Torţionarul Vişinescu e în stare gravă la Spitalul penitenciar Jilava: Imobilizat, poartă scutec

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.