Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NAUFRAGIU Cel puțin 146 de dispăruți

refugiati naufragiu

Un tânăr din Gambia salvat marţi pe mare a povestit că a plecat din Libia la bordul unui ambarcaţiuni care a naufragiat şi toţi cei circa 146 de pasageri de la bordul vasului sunt daţi dispăruţi, a informat miercuri Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), relatează AFP.

Plecat duminică sau luni din Sabratha (nord-vestul Libiei), adolescentul de 16 ani a fost salvat de o navă militară spaniolă care participă la Operaţiunea europeană Sophia împotriva reţelelor de traficanţi din Marea Mediterană şi a fost transferat în cursul nopţii pe insula Lampedusa, insula italiană aflată cel mai aproape de coastele africane, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară a rămas GRAVIDĂ cu elevul său și a primit 10 ani de închisoare FOTO

Potrivit mărturiei sale pentru un membru UNHCR venit să-l vadă la spital, la bordul ambarcaţiunii se aflau pasageri din Nigeria, Gambia şi Mali, printre aceştia aflându-se şi cinci copii şi mai multe femei însărcinate.

La câteva ore după plecarea sa, barca a început să se scufunde, iar migranţii au început să cadă în apă, conform afirmaţiilor tânărului din Gambia care a afirmat că a supravieţuit după ce s-a agăţat de un bidon de benzină.

Citește și: STUDIU Creierul crește dacă mâncăm fructe

Conform primelor informaţii obţinute de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), el a fost reperat întâmplător de nava spaniolă, apoi transferat pe o ambarcaţiune a Gărzii de coastă italiană care l-a dus pe insula Lampedusa.

De la începutul anului, cel puţin 590 de migranţi au murit sau au dispărut în largul coastelor Libiei, potrivit unui bilanţ stabilit de OIM înainte de acest naufragiu, în timp ce autorităţile italiene au înregistrat peste 23.000 de sosiri în zonele de coastă ale Italiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.