Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NAUFRAGIU pe Dunăre. Două persoane au murit şi alte patru sunt date dispărute

Doi migranţi au murit înecaţi şi patru sunt în continuare daţi dispăruţi după un naufragiu petrecut pe 8 septembrie pe Dunăre, în apele teritoriale bulgare, a anunţat marţi poliţia de frontieră de la Ruse, transmite AFP, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Vila lui Ceaușescu în The New York Times: Atenția este pe decorație, nu pe dictatură

Migranţii, veniţi din Turcia, au ales să traverseze Dunărea între Bulgaria şi România pentru a evita Serbia, unde controalele la frontiere au fost întărite în această vară.

'Patru migranţi care se declară cetăţeni irakieni au reuşit să ajungă pe insula Dobrina (nord-est) joi, înainte de miezul nopţii, după naufragiul uneia din cele două bărci' care îi transportau, a declarat Dimităr Ciorbadjiev, şeful poliţiei de frontieră, pentru posturile de televiziune BNT şi Nova.

Citeşte şi: Predoiu îl acuză pe Dragnea că i-a furat promisiunile

Duminică, trupul unui băiat de 5 ani şi cel al unui tânăr au fost găsite la o distanţă de circa 20 km în aval, în apele Dunării. Conform şefului poliţiei din Ruse, marţi continuă operaţiunea de căutare a corpurilor altor victime - două fete, un băiat şi un bărbat.

În pofida gardului ridicat pe o lungime de 100 km la frontiera cu Turcia, Bulgaria a înregistrat în 2016 trecerea a peste 9.000 de migranţi ilegali, dintre care 50% afgani, 38% irakieni şi 12% sirieni, conform agenţiei naţionale pentru refugiaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.