Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ne-am săturat de marșurile secuilor!

O grămadă de organizații, partide și alte încropeli extremiste maghiare, cu nume care mai de care mai pompos, nu au altceva de făcut în Transilvania decât să organizeze ”marșuri ale secuilor” și mitinguri ale maghiarilor. Bine că secuii declarați la recensământ sunt vreo 600, ei fiind altceva decât maghiarii. Dar confuzia e întreținută chiar de liderii și de ideologii extremismului maghiar.

Un asemenea marș are loc chiar astăzi, pe 10 martie 2016, la Târgu Mureș, deși este neautorizat. Eu am interzis printr-un proiect de lege aceste manifestări anti-constituționale, dar onor Parlamentul României a respins legea respectivă, dând astfel mână liberă tuturor autonomiștilor exaltaților să ne facă atmosferă în Transilvania.

La ce folosesc toate aceste proteste? La a agita spiritele și la a vehicula fantoma autonomiei teritoriale, de fapt o adevărată secesiune teritorială pe criterii etnice? Da, dar nu numai. În primul rând le folosește liderilor maghiar ca să-și justifice existența. Că, în rest, județele Harghita și Covasna se bat să fie codașe la nivelul de trai și la dezvoltare. Dar și acest lucru face parte din plan. Cică maghiarii nu se pot dezvolta și nu pot trăi mai bine pentru că nu sunt autonomi! De fapt, politicienii maghiari taie și spânzură în zonă, au oricum mai multă autonomie decât e normal să aibă, și pentru asta, în afară de a fura și de a plânge după autonomie în timp ce își îndeasă banii în conturi nu fac nimic. Iar când DNA îi agață, imediat urmează proteste și sprijinul necondiționat al UDMR pentru aleșii penali, aceștia fiind prigoniți pentru etnia lor. Adică, unde e autonomia maghiară față de lege și libertatea sfântă de a fura?

Dar să ne întoarcem la marșul secuilor de astăzi. Care are loc chiar la Târgu Mureș, o localitate care are o memorie vie a anului 1990. De ce doresc extremiștii maghiari să terorizeze orașul cu protestele lor? Pentru că în joc e un oraș care a reușit să rămână sub administrație românească în ciuda tuturor jocurilor făcute de UDMR și de celelalte organizații maghiare de a pune stăpânire pe el așa acum au făcut în Harghita și Covasna. Iar cu sprijinul PNL, UDMR are acum șansa să aducă și Târgu Mureș sub administrație maghiară, care înseamnă nu doar corupție sută la sută, ci și maghiarizare sută la sută.

Trebuie să luptăm să păstrăm Târgu Mureș sub administrație românească! E ciudat să spui asta în țara ta, care se cheamă România, dar chiar așa stau lucrurile. Ofensiva maghiară a înghițit deja două județe. Mureș este acum noua fortăreață românească de care liderii maghiari au nevoie pentru a-și pune planul de autonomie teritorială în aplicare pe toate cele trei județe. Bătălia pentru Târgu Mureș nu e doar pentru mureșeni, ci pentru întrega Românie. O bătălie de la care PNL a abdicat rușinos când a semnat un protocol cu UDMR prin care cedează Primăria intereselor maghiare pentru a-și asigura Consiliul Județean. Partidul România Unită a pregătit însă un candidat de forță pentru Târgu Mureș pentru a bloca acest plan bicisnic prin care PNL i-a vândut pe românii din Târgu Mureș!

Atenție însă, marșul secuilor de astăzi vrea să dea un semnal de forță că Târgu Mureș a fost deja cucerit de extremiști! Partidul România Unită are o singură replică: Pe aici nu se trece!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.