Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neamț: Proiecții pe malul lacului și în ștrand, la festivalul de scurtmetraje 'Filmul de Piatră'

film

A zecea ediție a festivalului 'Filmul de Piatră', care se va desfășura în perioada 27 - 30 iulie în municipiul Piatra-Neamț, aduce publicului 36 de scurtmetraje "foarte proaspete" din România și Republica Moldova, proiecțiile urmând a avea loc și în două spații inedite - în incinta ștrandului și pe malul lacului Bâtca Doamnei.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, festivalul este organizat în întregime de peste 100 de voluntar, selectați din 250 înscriși, care au pregătit patru zile de proiecții, concerte și evenimente.

'Competiția principală a festivalului este un spațiu unde pot fi urmărite cele mai proaspete tinere voci din domeniul cinematografiei locale, iar secțiunea de off-competition e destinată acelor filme și cineaști care deja și-au afirmat talentul în fața publicului larg, sau regizorilor care sunt deja prezenți în competiție cu un alt film. Aspectul inovator a fost cheia după care ne-am ghidat: în competiție se regăsesc atât filme care experimentează cu formulele și codurile cinematografice, dar și unele care nu se tem să discute pe față despre anumite probleme de actualitate ale societății', a declarat Flavia Dima, tânăr critic de film, care face parte din echipa de selecție.

Anul acesta, filmele vor fi prezentate în cinci locații iconice: Curtea Domnească (proiecții în aer liber), Teatrul Tineretului, faimosul Cinema Dacia (proaspăt-renovat și dotat cu echipament de ultimă oră), dar și în două locații inedite: Rubik Hub (un spațiu de co-working din incinta ștrandului) și pe malul lacului, unde au loc proiecții de film, concerte și petrecerea de final de festival.

La fel ca în anii precedenți, competiția festivalului este compusă dintr-o serie de scurt-metraje foarte proaspete din România și Republica Moldova, o mare parte dintre acestea fiind premiere. Cele 36 de filme din competiția acestui an sunt împărțite în cinci categorii: Ficțiune, Documentar, Experimental, Animație și Videoclip.

Juriul din acest an va fi format dintr-o serie de profesioniști din domeniul artistic, precum Andi Vasluianu (actor), Alexandru Andrieș (muzician, arhitect, cinefil), Gianina Cărbunariu (regizor de teatru, dramaturg) și Andrei Tănase (regizor).

'Filmul de Piatră este și vrea să rămână un festival mic și prietenos... Cel puțin asta ne propunem în fiecare an. De obicei, însă, asemenea unui bulgăre de zăpadă, ideile vin și festivalul crește. Așa am ajuns, anul acesta, să avem 5 locații de proiecții, cel mai complex line-up în ziua de concerte, evenimente speciale și petreceri în fiecare zi, dar și o selecție de filme unul și unul. Tot anul acesta, am avut un număr record de voluntari înscriși: 250, ceea ce ne arată că am creat un eveniment foarte iubit, în care tot mai mulți tineri își doresc să se implice', a declarat Andrei Dăscălescu, inițiator și director al festivalului.

Biletele pentru proiecțiile filmelor în competiție vor costa 5 lei, ele fiind valabile pentru toate proiecțiile programate Abonamentele pentru întreg festivalul vor costa 40 de lei, iar biletele pentru evenimentul LONG DAY, LONG NIGHT vor costa 30 de lei. Deținătorii de abonament vor avea acces la petrecerile private ale festivalului, Tatratea Silent Party.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.