Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE cu Lotul Adamescu - interceptări arunca în aer Romania! (presa)

www.illustrationsource.com
special report

Luna viitoare are loc termenul decisiv privind pronuntarea pedepsei in cazul omului de afaceri Dan Adamescu, acuzat de catre procurorii anticoruptie ca ar fi mituit inclusiv unii judecatori pentru a beneficia de trecerea pe „linia moarta” a insolventei a unora dintre firmele conduse de miliardar. Insa acest dosar pare a fi doar o mica piesa dintr-un complex puzzle juridic si de retele transpartinice in care este implicat boss-ul de la Astra Asigurari.

Iar in acest sens, lucrurile par sa se fi complicat serios odata cu intrarea in custodia DNA a lui Daniel Tudor, fostul „mahar” de la Autoritatea de Supraveghere Financiara, despre ale carui combinatii „National” a publicat o serie intreaga de dezvaluiri. Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, Daniel Tudor are toate sansele sa o ia pe urmele Elenei Udrea sau ale Alinei Bica, urmand ca numele sau sa apara in mai multe dosare instrumentate, cu sprijinul serviciilor de informatii, de catre DNA. Insa se pare ca o mare parte din clasa politica romaneasca, dar si oamenii pe care aceasta i-a promovat in ametitoare functii de conducere stau pe un veritabil butoi de pulbere, din cauza unui nou set de interceptari facute intr-una din spetele in care sunt implicati Dan Adamescu, Daniel Tudor, dar si alte trei nume mari ale dreptei liberale, relateaza National.

Si care ar putea da noi conotatii inclusiv recentei si surprinzatoarei decizii a Curtii Constitutionale din Romania, prin care interceptarile facute de catre principalul serviciu de informatii al tarii nu ar mai putea fi folosite in instantele de judecata.

S-a „copt” si Daniel Tudor

Dupa vreme indelungata in care se inmulteau informatiile privind implicarea lui Daniel Tudor, pe vremea cand era vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, in tot felul de combinatii pe sume ametitoare, iata ca procurorii anticoruptie au decis ca, gata, s-a „copt” si aceasta ancheta. Asta, mai mult ca sigur, doar dupa ce le-au intrat in maneca „asii” probatori prin care sa poate sa trimita in instanta un „dosar beton”. Momentan, Daniel Tudor este acuzat pentru ca ar fi cerut mita trei milioane de euro de la un om de afaceri din zona asigurarilor, privind efectiv suma de 300.000 de euro, in transe, pentru a inchide ochii la rezultatele devastatoare ale controlului efectuat la firma mituitorului. Insa retinerea lui Daniel Tudor nu reprezinta doar instrumentarea propriu zisa a acestui dosar, intrucat acesta este conectat, dupa cum initiatii sistemului o stiu bine, la tot felul de nume mari. De altfel, Tudor este recunoscut si pentru faptul ca a jucat intotdeauna la mai multe capete, astfel ca, odata intrat pe calea „pocaintei” si a spovedaniei in scris, este de asteptat sa faca mai multe victime colaterale decat oricare alta ancheta de pana acum.

Gruparea liberalilor combinagii

Iar printre cei cei pe care deja i-au apucat frisoanele stiind ca Daniel Tudor a intrat in malaxorul audierilor se numara si capi importanti ai asa-numitei grupari a liberalilor combinagii. Cei care au vechi, foarte vechi si stranse, chiar foarte stranse legaturi, inclusiv de rudenie, cu fostul vicepresedinte al ASF. Insa culmea este ca, spre deosebire de alte spete, nu doar acestia urmaresc acum cu sufletul la gura mersul anchetei, dar si alti liberali cu vechi state de serviciu in partid, chiar daca unii au intrat intr-un inexplicabil, pe atunci, con de umbra,  iar altii se afla de-abia acum pe val. Si daca, in ultima vreme, procurorii s-au invartit tot mai mult in jurul acestei grupari, strangand latul anchetelor, iata ca sunt sanse ca, prin noile interceptari, sa poata taia, in sfarsit, si acest nod gordian al traficului de influenta din Romania zilelor noastre.

Afaceri si amantlacuri

Culmea este ca, pe langa informatiile socante privind sumele de milioane de euro invartite in jurul lui Daniel Tudor pentru a-i face scapati pe unul sau pe altul, respectivele interceptari ar mai contine si elemente pitoresti, cuprinzand inclusiv amanunte incendiare despre oarecare amantlacuri. De altfel, „National” a si dezvaluit in premiera povestea de dragoste intre casatoritul pe atunci Daniel Tudor si mult mai tanara sa consiliera Ramona Gunata, remarcata doar prin faptul ca a reusit sa-si ia bacalureatul la varsta de 32 de ani. Iar daca „telenovela” amoroasa ocupa la randul sau o buna parte a acestor interceptari, in care apar si alte personaje savuroase, totusi, greul il reprezinta tot negocierea „afacerilor” ilegale. Oricum, de remarcat ca aceasta idila dezvaluita de catre noi si confirmata acum de catre interceptari a dus in cele din urma la esecul mariajului dintre Daniel Tudor si sotia sa Doina, senatoarea PNL fiind acum arestata la randul sau, in acelasi dosar, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

Stranie coincidenta

Iar informatiile privind existenta noilor interceptari i-a facut pe unii dintre cei care se invart in cercuri de obicei extrem de bine informate nu doar sa prevesteasca un iminent cutremur care va lovi si buna parte din clasa politica, dar si sa vada cu alti ochi inclusiv recenta si controversata decizie a Curtii Constitutionale. Mai ales ca noile interceptari nu au ajuns inca sa fie prelucrate operativ, iar pana ce vor fi aprofundate si isi vor urma calea legala, aparitia motivatiei Curtii Constitutionale ar putea anihila folosirea legala a acestora, considerandu-le ca fiind unele facute neconstitutional si deci, automat, in afara legii. Si chiar daca poate parea o varianta dusa la extrem a vesnicei „teorii a conspiratiei”, numele grele implicate in aceste interceptari de-a dreptul socante pun intr-o cu totul alta lumina intreaga tarasenie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.