Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE totală în SISTEM. Fost șef SIPA a fost parcat șef în SIE. Implicații și combinații

blender.com
strategie umbra susta nebunie ascuns

Pe zi ce trece aflăm tot mai multe detalii despre cum funcționează sistemul cu adevărat. Se vorbește intens de SIPA și de oamenii Securității care au fost parcați pe acolo imediat după formarea serviciului secret în cadrul Ministerului Justiției. Ce e cu adevărat șocant e altceva - cum unul din foștii șefi ai SIPA, adică serviciul care este devoalat în aceste zile ca fiind unul cu practici securistice care ar fi nenorocit multe vieți, a ajuns ditamai șeful în Serviciul de Informații Externe (SIE).

Pelerinaj în Kiseleff 10: Miniştrii sunt chemaţi la vorbitor. Cum decurg evaluările (surse)

Este vorba de Ovidiu Ioan Stoian, cel care ar fi lucrat încă din anul 1994 în structura pe care a și condus-o de altfel între 30 decembrie 2003, când a fost numit pe funcție de ministrul Rodica Stănoiu și 7 aprilie 2005 când a fost demis de noul ministru Monica Macovei după ce prezentase un raport în fața Parlamentului. A condus SIPA după ce a fost tras pe dreapta mult mai celebrul Marian Ureche (fost și el prin SRI înainte de a prelua nou-înființatul serviciu de informații al Ministerului Justiției).

Acum fostul șef al mult-hulitei SIPA este bine merci șef în SIE - Direcția de Analiza și Sinteza din cadrul Serviciului de Informații Externe. Exact structura considerată a fi „creierul” și „inima” SIE, relatează jurnalistul Cătălin Tache în National.

Și cum în trecutul apropiat am asistat la lupta oamenilor SIE cu cei ai SRI cu lovituri aplicate prin buzduganele aferente cu efecte în pușculițele oficiale sau mai puțin oficiale e clar că miza actuală e mare. Desecretizată sau nu, parțial sau total, arhiva SIPA e o extindere a acestei lupte care puștiește serviciile speciale românești de ani buni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.