Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri intense la Chișinău pentru formarea unui guvern

Nicolae-Timofti-foto

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va avea luni după-amiază o nouă rundă de consultări cu reprezentanţii fracţiunilor parlamentare ale partidelor ce se declară proeuropene, dar şi cu cei ai foştilor deputaţi comunişti în vederea identificării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după ce şedinţa specială de la începutul săptămânii trecute a parlamentului de la Chişinău la care urma să fie supusă la vot echipa guvernamentală a premierului desemnat Ion Sturza nu a mai avut loc din lipsă de cvorum. 

Potrivit jurnal.md, în prima parte a zilei, la consultări au fost invitaţi, separat, socialiştii şi comuniştii, dar aceştia nu s-au prezentat la discuţii. 

Întrevederile cu liderii Partidului Liberal Democrat (PLDM), Partidului Liberal (PL), Partidului Democrat (PD) şi Partidului Popular European din Moldova (PPEM), precum şi cu cei 14 foşti deputaţi comunişti care au format Platforma Social-Democrată au fost programate începând cu ora 17,00. 

După tentativa eşuată de lunea trecută pentru învestirea unui nou guvern, preşedintele Nicolae Timofti le-a acordat partidelor parlamentare un termen de o săptămână pentru crearea unei majorităţi şi le-a solicitat acestora să ţină cont de opţiunea majoritar proeuropeană a cetăţenilor Republicii Moldova. 

Termenul limită pentru învestirea unui nou guvern este 29 ianuarie, când se împlinesc trei luni de la demiterea cabinetului condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ, printr-o moţiune de cenzură iniţiată de socialişti şi comunişti şi votată şi de democraţii care făceau parte din coaliţia guvernamentală proeuropeană. În cazul în care eşecul se repetă, şeful statului este obligat să decidă dizolvarea legislativului şi să convoace alegeri anticipate. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.