Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocierile din cadrul summitului UE vor continua vineri seară

David Cameron

Negocierile între Londra şi celelalte 27 de state membre ale UE pentru modificarea termenilor apartenenţei Marii Britanii la blocul comunitar 'vor continua' vineri seară la Bruxelles, a anunţat premierul britanic David Cameron, citat de AFP şi Reuters.

'Negocierile vor continua în această seară. O şedinţă de guvern nu va fi posibilă în această seară. Va avea loc dacă şi când un acord va fi încheiat', a scris Cameron într-o postare pe Twitter. O astfel de reuniune ar avea drept scop anunţarea datei referendumului privind apartenenţa Marii Britanii la UE, care ar putea să aibă loc din această vară în cazul obţinerii unui acord în acest week-end la Bruxelles. Potrivit DPA, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, este determinat să ajungă la un acord cu Marea Britanie în cadrul summitului 'indiferent cât de mult durează', a declarat o sursă din cadrul UE sub acoperirea anonimatului.

Delegaţiile au primit indicaţii să găsească camere de hotel şi pentru vineri noapte, susţin diplomaţi, ceea ce lasă să se întrevadă perspectiva prelungirii summitului până sâmbătă. Liderii UE ar urma să se întâlnească vineri, la ora locală 20:00 (19:00 GMT), la un dineu de lucru, pentru o nouă sesiune de negocieri, existând 'şanse bune' ca discuţiile să se încheie în cursul nopţii, a declarat sursa citată de DPA. 'Credem că avem soluţii la toate problemele, dar bineînţeles vor trebui să fie acceptabile pentru toată lumea. Nimic nu este convenit până când totul nu este convenit', a mai afirmat aceasta. AFP scrie că înainte de acest dineu, prim-ministrul britanic va avea probabil o serie de întâlniri tete-a-tete. Printre liderii europeni cu care ar urma să se întâlnească, serviciile lui Cameron i-au menţionat pe premierii danez, ceh - care prezidează grupul de la Vişegrad, din care fac parte Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria - şi olandez (ţară care asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE), spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.