Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemții au spionat Interpolul și Europolul: DEZVĂLUIRILE care zguduie Germania

pixabay.com
diverse, economie, spion, date

Serviciul german de informaţii externe (BND) a spionat ani de zile Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală Interpol şi birourile de legătură ale organizaţiei în zeci de ţări precum Austria, Grecia şi Statele Unite ale Americii, scrie revista germană Der Spiegel, relatează sâmbătă Reuters.

Der Spiegel, care menţionează documente pe care le-a consultat, a afirmat că BND a adăugat adrese de e-mail, numere de telefon şi numere de fax ale anchetatorilor de poliţie pe lista sa de supravegheri, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dacă avem o viață socială activă, suntem sănătoși la cap pe măsură ce îmbătrânim

În plus, agenţia germană de informaţii a monitorizat şi Oficiul European de Poliţie Europol, cu sediul la Haga, scrie publicaţia germană.

Der Spiegel a relatat în luna februarie că BND a spionat jurnalişti ai mai multor instituţii media străine, printre care BBC, New York Times şi Reuters.

Citește și: Ce visăm sâmbătă noaptea, se împlinește: Ce se întâmplă cu celelalte vise

Activităţile BND au fost atent analizate în timpul unei investigaţii parlamentare germane cu privire la acuzaţiile potrivit cărora Agenţia Naţională de Securitate din SUA (NSA) ar fi monitorizat comunicaţiile unor lideri străini, inclusiv telefonul mobil al cancelarului german Angela Merkel, aminteşte Reuters.

Konstantin von Notz, membru al Partidului Verzilor care face parte din Comisia de investigaţie, a descris ultimele informaţii privind activităţile de spionaj ale BND drept "scandaloase şi impenetrabile".

Citește și: Un rus și i-a gravat pe dinți pe Donald Trump și Vladimir Putin: Câți bani a dat / FOTO

"Ştim acum că parlamente, diverse companii şi chiar jurnalişti şi editori au fost vizaţi, precum şi ţări aliate", a spus von Notz într-un comunicat.

El a spus că ultimele informaţii arată cât de ineficiente au fost până acum controalele parlamentare, în pofida noii legislaţii care vizează reformarea BND. "Acest lucru reprezintă un pericol pentru statul nostru de drept", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.