Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neozeelandezii, în top la nivel mondial în sprijinul acordat imigraţiei / SONDAJ

Neozeelandezii sunt printre popoarele cele mai "pro-imigraţie" din lume, arată miercuri un sondaj realizat de o companie globală de cercetare de piaţă, relatează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Trei români au fost arestaţi în Belgia. Sunt suspecţi de CRIMĂ

Publicarea acestui sondaj intervine la o zi după ce guvernul neozeelandez a anunţat o reducere a numărului de imigranţi care sosesc în ţară.

Potrivit sondajului Ipsos efectuat în 23 de ţări, neozeelandezii par să fie primii care cred că imigraţia a fost bună pentru economia locală, în ciuda temerilor legate de presiunile asupra serviciilor publice care apar ca rezultat.

Citeşte şi: Până şi avocaţii s-au săturat de teroristul din Paris. ' E clar. Nu va vorbi niciodată!'

Întrebaţi în legătură cu cele mai importante probleme cu care se confruntă Noua Zeelandă în prezent, 48% s-au referit la accesul la locuinţe, urmat de costul de trai (25%) şi sărăcie (21%). Migraţia a fost citată de doar 16% dintre neozeelandezi, a anunţat institutul Ipsos într-un comunicat.

Neozeelandezii cred că imigraţia a fost bună pentru economie şi a făcut ca Noua Zeelandă să devină un loc mai interesant de a trăi.

Citeşte şi: STASI infiltrase spioni într-un mare partid din RFG

În ciuda acestui fapt, 45% dintre neozeelandezi cred că imigraţia a făcut mai dificil să găsească un loc de muncă, 53% consideră că imigranţii au făcut presiuni asupra serviciilor publice şi 54% nu vor creşterea numărului de imigranţi.

Potrivit lui Nicola Legge, şeful afacerilor publice la Ipsos Noua Zeelandă, rezultatele au indicat că originile etnice sau culturale ale imigranţilor, precum şi numărul lor provoacă îngrijorări cu privire la migraţie.

Citeşte şi: Captură record de droguri în Mediterană. Marfa era destinată jihadiştilor islamişti

"Acest studiu a confirmat locul neozeelandezilor în lume ca printre cei mai deschişi la minte şi acceptând imigranţii, în ciuda unei recente campanii a mass-media şi a preocupărilor legate de presiunile ce pot apărea din marile afluxuri de migranţi", a declarat Legge în comunicat.

"Cu toate acestea, nu toţi imigranţii sunt la fel şi este fascinant să vedem că mulţi imigranţi stabiliţi cu mult timp în urmă în Noua Zeelandă, care au venit aici când ţara era un loc foarte diferit, se simt acum ei înşişi mai puţin confortabil cu imigraţia pe care am văzut-o, mai ales când culturile tradiţionale anglo-saxone nu sunt implicate", a notat ea.

Sondajul a fost realizat online pe un eşantion de peste 16.000 de adulţi în Noua Zeelandă, Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Franţa, Germania, Marea Britanie, Ungaria, India, Italia, Japonia, Mexic, Polonia, Rusia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Turcia şi Statele Unite.

Marţi, guvernul Noii Zeelande a anunţat noi reduceri în numărul de imigranţi ce sosesc în ţară, în urma unei lungi dezbateri în legătură cu efectul migraţiei asupra economiei.

Citeşte şi: 12 morţi în confruntările armate din Myanmar

Ministrul imigraţiei Michael Woodhouse a declarat că numărul total de aprobări pentru acordarea rezidenţei în următorii doi ani va fi redus de la 90.000-100.000 la 85.000-95.000.

Criticii au acuzat guvernul că a creat panică în legătură cu neliniştea publică cu privire la imigraţie şi efectele ei asupra serviciilor sociale, educaţiei şi sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.