Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu: Neînțelegerile dintre aliați sunt naturale

netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu spune că discursul său din Congresul american nu este, în niciun caz, un semn de lipsă de respect față de Barack Obama scrie Washington Post. Neînțelegerile între aliați sunt naturale, nu sunt neapărat o noutate și sunt și de înțeles, dat fiind rolul geopolitic diferit pe care îl joacă Statele Unite și Israelul. Neînțelegerile într-o familie sunt o sursă de disconfort, dar nu trebuie să uităm că suntem o famliei, a spus Netanyahu, în Washington Post, potrivit rfi.ro.

Nu este  un semn că nu l-ar respecta pe președintele Obama, și nici nu intenționează să strecoare un partizanat politic în relațiile bilaterale spune Benjamin Netanyahu. Niciodată nu s-a vorbit atât de mult despre un discurs care urmează să aibă loc, a spus premierul israelian.

Mesajul pe care acesta vrea să îl transmită, potrivit propriilor declarații făcute la o întâlnirea cu comisia de afaceri publice americano-israeliană, este de a atrage atenția asupra unei potențiale înțelegeri cu Iranul, care ar pune în pericol însăși supraviețuirea statului Israel. Premierul israelian a precizat că acei comentatori care găsesc motive de partizanat în discursul său au înțeles greșit. A vorbit deseori în fața comisiei de afaceri publice, dar nu s-a mai adresat niciodată congresului fără aprobarea tacită a Casei Albe.

Benjamin Netanyahu a fost invitat să vorbească în Congres de John Boehner (republican din Ohio), care nu a anunțat din timp Casa Albă că a fost lansată această invitație. Israelul este puternic, dar vulnerabil, și nu numai că este nevoit să se apere din punct de vedere militar, dar să se apere, în general, în fața lumii întregi, a mai spus premierul israelian, citat de Washington Post. Neînțelegerile între aliați sunt naturale, nu sunt neapărat o noutate și sunt și de înțeles, dat fiind rolul geopolitic diferit pe care îl joacă Statele Unite și Israelul. Neînțelegerile într-o familie sunt o sursă de disconfort, dar nu trebuie să uităm că suntem o famliei, a spus Netanyahu, în Washington Post.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.