Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu s-a întâlnit în mare SECRET cu unul dintre cei mai mari rivali din Orientul Mijlociu, cu care Israelul NU ARE relaţii diplomatice

Bibi Netanyahu

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit în secret, la New York, în 2012, cu şeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite, ţară cu care Israelul nu are relaţii diplomatice, potrivit unei informaţii publicate vineri în exclusivitate de cotidianul israelian Haaretz, preluat de EFE, transmite şi agerpres.

După ani la rând în care au vorbit prin intermediari, ambii oameni politici s-au întâlnit în cea mai mare discreţie, când Netanyahu l-a invitat pe şeic într-o cameră de la Loews Regency Hotel din New York, cei doi ajungând în respectiva cameră cu un lift de serviciu, în care s-au urcat din parcarea subterană a hotelului, scrie Haaretz.

Citeşte şi: Veşti bune pentru cetăţenii UE. Cât timp vor beneficia românii de LIBERA circulaţie în UK după Brexit

Şeful diplomaţiei EAU l-a asigurat pe Netanyahu că nu va exista o apropiere între EAU şi Israel câtă vreme nu va exista un progres în negocierile de pace cu palestinienii, potrivit informaţiilor dezvăluite ziarului Haaretz de doi diplomaţi occidentali, sub rezerva anonimatului. După spusele celor două surse, premierul Netanyahu şi şeicul Al Nahyan au vorbit despre Iran şi despre programul său nuclear.

Întâlnirea a avut loc la 28 septembrie 2012, în timpul Adunării Generale a ONU din New York. Cu o zi înainte, Netanyahu a pronunţat un discurs în acest for cu privire la nevoia stopării programului nuclear iranian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.