Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netflix, o 'noutate' în cinema ca Macron în politică

netflix

Netflix "este puţin ceea ce face Emmanuel Macron în politică", a declarat cineastul Claude Lelouch într-un interviu pentru Le Journal de Dimanche, convins că "nu putem să spunem nu noutăţii", relatează AFP, potrivit agerpres.ro

"Nu sunt niciodată împotriva a ceva. Din principiu, sunt un adept al 'da'-ului", a răspuns el când a fost întrebat dacă este pentru sau împotriva serviciului american de streaming. 

"Nu putem să spunem nu noutăţii. (...) Netflix este puţin ceea ce face Emmanuel Macron în politică: el a dat la o parte prejudecăţile pentru a căuta ideile bune acolo unde sunt, la dreapta şi la stânga. Prin urmare, dacă cea mai frumoasă poveste din lume este regizată de un tip care lucrează pentru Netflix sau Amazon, ea trebuie văzută. Cu atât mai mult cu cât puterea financiară a acestor platforme este colosală", a spus Lelouch.

EXCLUSIV - Probleme cu moţiunea de cenzură: Voturi în plus pe care nu le poate explica nimeni/ VIDEO


"Astăzi, ceea ce i-ar putea salva pe Fellini sau Antonioni este Netflix. Cred cu adevărat acest lucru", a spus Claude Lelouch, precizând că nici nu a lucrat cu Netflix, şi nici nu este abonat al serviciului de streaming.

Florian Bodog pune capăt crizei: Anunţ IMPORTANT făcut de ministrul Sănătății


Potrivit regizorului, care se pregăteşte "să se lupte" pentru a găsi finanţare pentru viitorul film, cinema-ul "trebuie să caute bani în altă parte decât în structurile actuale. Nu-şi mai poate permite să se considere o vedetă. Nu avem de ales, trebuie să schimbăm", a spus Claude Lelouch. 

Netflix a creat o polemică după ce a anunţat că nu permite difuzarea în sălile de cinema a "Okja" şi "The Meyerowitz Stories", cele două filme ale sale selecţionate în competiţie în cadrul celei de a 70-a ediţii a Festivalului de la Cannes, refuzând să aştepte termenul de trei ani prevăzut de legislaţia franceză pentru a difuza filmele pe platforma sa. 

Din punctul de vedere al lui Claude Lelouch, "cronologia media este demodată". El consideră "formidabil" faptul că festivalul de la Cannes a selecţionat două filme care nu vor fi difuzate în cinematografe. 

Regizorul filmului "Un homme et une femme", câştigător al Palme d'Or în 1966, nu exclude o eventuală colaborare cu Netflix. "Dacă lucrez în deplină libertate, o fac cu plăcere", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.