Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Niciunul din actualii parlamentari ai PSD Tulcea nu se regăseşte pe listele de candidaţi

psd sigla

Niciunul din parlamentarii PSD din judeţul Tulcea nu se regăseşte pe listele de candidaţi la alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senatului de la sfârşitul acestui an, potrivit preşedintelui organizaţiei judeţene a social-democraţilor, Horia Teodorescu. Decizia a fost luată în urma discuţiilor purtate zilele trecute cu conducerea partidului pentru 'înnoirea' echipei de parlamentari.

'Este urmare a unei discuţii pe care am avut-o cu conducerea partidului privind o înnoire a parlamentarilor, în sensul întineririi şi alegerea unor profile care să-şi găsească locurile cele mai potrivite în comisiile Parlamentului. De asemenea, ţinând cont de situaţia în care se află judeţul Tulcea, şi mă refer la faptul că judeţul beneficiază de instrumentul financiar Investiţii Teritorial Integrate, mi-am dorit să avem printre noi un om cu expertiză vastă în ceea ce înseamnă fondurile europene şi nu numai', a declarat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, Teodorescu. Primele locuri ale listei pentru Camera Deputaţilor, potrivit sursei, sunt ocupate de viceprimarul oraşului Tulcea, Andaluzia Luca, de fostul guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Lucian Simion, de primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, şi de consilierul judeţean Anişoara Radu.

De asemenea, primele locuri ale listei pentru Senat sunt ocupate de senatorul Eugen Teodorovici, de consilierul local Lavinia Vizauer, de consilierul judeţean Liliana Marinescu şi de fostul prefect al judeţului Tulcea, Marin Bădiţă. În timpul conferinţei de presă, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD le-a mulţumit actualilor parlamentari pentru sprijin, iar senatorul Teodorovici a menţionat că va continua colaborarea cu colegii tulceni şi a enumerat câteva din proiectele legislative pe care intenţionează să le pună în practică, dacă va obţine un nou mandat. 'Unul din proiectele discutate deja cu Lucian Simion pe care l-am rugat să mă ajute pentru a-l propune săptămâna viitoare vizează modul în care este ales guvernatorul Rezervaţiei, astfel încât să nu mai fie numit de un ministru (ministrul Mediului, n.red.), ci să fie ales de membrii comunităţilor din Deltă', a precizat Teodorovici.

De asemenea, Andaluzia Luca a menţionat că un proiect legislativ important în care doreşte să se implice este cel privind salarizarea unitară şi a atras atenţia asupra faptului că pe listele organizaţiei judeţene a PSD pentru alegerile parlamentare se află cinci femei. Potrivit conducerii organizaţiei judeţene a PSD, listele cu candidaţii la alegerile parlamentare vor fi depuse joi la Biroul Electoral Judeţean, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.