Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Bacalbașa: luna și ieșirea în decor pentru deputatul PSD

bacalbasa

Urmărind argumentul lui Liviu Dragnea și anume că Bacalbașa nu este la prima ieșire de acest fel, am făcut o trecere în revistă a câtorva momente recente în care comportamentul deputatului PSD a lăsat de dorit. Mai exact, acesta a reușit performanța ca în ultimele trei luni să iasă de trei ori la rampă cu declarații cel puțin nepotrivite pentru funcția pe care o ocupă.

Nu mai departe de săptămâna trecută, Nicolae Bacalbașa a avut o ieșire nervoasă, inițial la adresa parlamentarilor USR iar ulterior față de un reporter care i-a adresat o întrebare incomodă. După adoptarea ordonanței de modificare a Codului Penal, parlamentarii USR au ales să scrie pe foi albe mai multe mesaje de protest. În replică, Bacalbașa a declarat că oamenii lui Nicușor Dan nu respectă Constituția și că este curios să vadă la ce vor mai da foc aceștia.  Întrebat de un jurnalist dacă se referă la PSD, deputatul s-a enervat, acuzându-l pe acesta că are o incapacitate acustică sau intelectuală.

În luna aprilie, de la tribuna Camerei Deputaților, Bacalbașa a declarat că i se pare o incompatibilitate faptul că anumite persoane au ajuns în Parlament, fiind în același timp și reprezentanți ai unui miliardar:

„Dar cuvântul l-am luat nu din această cauză, ci datorită ipocriziei extraordinare a colegilor mei de la salvamari, sau Salvați Ceva... nu mai știu ce. Pentru că, dacă există ceva care mă îngrijorează, nu e boom-ul economic, ci că în sânul nostru sunt reprezentanți ai unui multimiliadar, care a sacrificat 500 de milioane... Mă bucur că babuinii României se manifestă în pomul Parlamentului. Deci e agentură străină care poate să cumuleze această filie antiromânească cu reprezentarea în Parlamentul României, ceea ce e mai mult decât banc, e otravă băgată în inima poporului român.”

Nu a fost pentru prima dată când deputatul PSD făcea referire la Soros. Cu o lună în urmă, într-un interviu pentru Adevărul, acesta vorbea din nou despre miliardarul american pe care îl acuza că ar fi avut legătură cu incendiul din Colectiv și cu răsturnarea guvernului Ponta. Însă Nicolae Bacalbașa nu s-a oprit aici. Cu aceeași ocazie a declarat că cel mai probabil nu ar fi ajuns politician dacă în anul 1996, când la guvernare au ajuns țărăniștii, s-ar fi împărțit arme pe stradă deoarece nu ar fi ezitat să pună mâna pe una, pentru a se ocupa de țărăniști.

Observăm astfel că ieșirea în decor de azi a lui Nicolae Bacalbașa nu este vreo excepție, ci face parte din comportamentul uzual al acestuia. Liviu Dragnea se află într-o situație cel puțin ingrată, fiind nevoit să încerce să-și cenzureze propriul deputat. Totuși, poate că din acest caz va ieși și ceva pozitiv. Liderii social-democrați au ocazia să învețe că nu întotdeauna este o idee bună să oferi locuri eligibile unor persoane cunoscute, doar pentru a te folosi de capitalul de imagine al acestora. Pentru că, odată ajunși în funcțiile în care au fost împinși, comportamentul acestora nu va mai fi reprezentativ doar pentru propriile persoane, ci pentru întreg partidul care le-a susținut candidaturile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.