Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă explică Teoria masei critice/ Video

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a participat, în Senat, la o conferință dedicată egalității de gen. Premierul a spus că sprijină total promovarea femeilor în politică, asta deși conduce un Guvern în care avem doar două femei ministru. Ciucă a explicat și ”Teoria masei critice” susținând că este nevoie de un număr suficient de mare de femei în politică pentru ca vocea lor să fie auzită.

”Am asumat susținerea acestui proiect de egalitate de gen, încă de la prima întâlnire cu femeile din PNL.

Să știți, domnule președinte al Parlamentului (din Republica Moldova n.r.), nu ne temem: am constatat cu toții cât de benefic este rolul femeilor în politică. Ne dorim ca reprezentarea femeilor în politică și în viața socială să fie una justă. Empatia și buna organizare a femeilor ne inspiră pe toți.

Subreprezentarea femeilor în poziții de decizie este o realitate, în majoritatea țărilor, dar și în Europa. În România, în prezent, avem un procent inechitabil de doar 17%. Studiile ne arată faptul că femeile au experiențe de viață specifice care pot ajuta la adoptarea unor politici publice

Teoria masei critice se aplică și aici. Este nevoie de un număr suficient de mare de femei pentru ca vocea lor să se facă auzită. Este nevoie de un procent de 30-40%. Este nevoie de echitate atât în politică, cât și în viața socială (...) Putem elimina barierele sociale cu care se confruntă femeile și este momentul ca în România să facem un pas în față și să punem foarte serios aceste probleme: nu ține de ideologii și nici de discriminare pozitivă. Reprezentarea femeilor în procesul decizional politic și în societate va îmbunătăți societatea românească.  O soluție, cel puțin temporară, este introducerea cotelor de gen.”, a spus Nicolae Ciucă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.