Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Robu : Trebuie să punem piciorul în prag pentru interesele României

www.pressalert.ro
Nicolae Robu jurnalista

Vicepreşedintele PNL, Nicolae Robu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că ţara noastră trebuie ''să pună piciorul în prag'' pentru a apăra interesele în privinţa valorificării produselor agroalimentare româneşti în spaţiul UE, el adăugând că producătorii români nu beneficiază de aceleaşi cote ale subvenţiilor ca şi ceilalţi agricultori din ţările membre, dar au produse mai gustoase. ''Nu mă pot împăca cu ideea că Timişoara şi România sunt privite ca nişte colonii. România trebuie respectată, aşa cum şi ea le respectă pe celelalte, ca membru al UE cu drepturi depline în raport cu celelalte. (...). Cred că este timpul să punem piciorul în prag şi să reprezentăm aşa cum se cuvine interesele poporului nostru, interesele ţării noastre. Ştim bine că România are un mare potenţial agricol. Nu poţi fi competitiv pe piaţa globală în condiţiile în care tu primeşti subvenţii mult mai mici decât concurenţa ta. Lucrul acesta este intolerabil'', a afirmat Nicolae Robu.

Vicepreşedintele PNL a remarcat faptul că sunt lucruri negative care se întâmplă la nivel european ''prin tratarea noastră în mod discriminatoriu'' în anumite privinţe, adăugând că aceasta a fost posibilă din cauza "capacităţii necorespunzătoare a guvernelor pe care le-am avut de a negocia cu demnitate, de pe poziţiile de pe care ar fi avut obligaţia să negocieze cu forurile europene''. El a susţinut că nu este admisibil ca România să facă concesii care ''duc la faliment producătorul român'', care este capabil să ofere produse agricole de calitate, naturale, cu gust bun, mai sănătoase, concesii prin care însă se oferă loc pe piaţa românească unor produse care nu au niciun gust şi ''e discutabil cât sunt de sănătoase, deşi au toate avizele, evident, care sunt rezultatul unor modificări genetice'' şi care au meritul de a fi obţinute printr-un proces tehnologic cu productivitate foarte ridicată, conform Agerpres.

''Normal că nu poţi face faţă acestor condiţii, dar cred că nu e în regulă să facem să dispară tot ce noi am avut foarte bun la capitolul de produse agroalimentare româneşti. Ne este dor, celor care avem în memoria gusturilor şi aromelor produsele de altădată şi nu prea mai putem să întâlnim ceva ce se potriveşte cu ceea ce a mai rămas, pentru că, din păcate, s-a ajuns la dispariţia unor soiuri care s-au selectat în lungul a sute de ani pentru calităţile lor'', a detaliat Robu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.