Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolas Sarkozy, declaraţii incendiare: Ce trebuie să facă Franţa după atentate

Nicolas Sarkozy on visit in Bordeaux

Liderul opoziţiei conservatoare franceze, fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, a cerut marţi, după atentatul jihadist asupra unei biserici din Normandia, o schimbare în profunzime a politicii de combatere a terorismului, el estimând că ceea ce lipseşte în prezent acestei politici este o atitudine hotărâtă în lupta cu un inamic ce nu are milă, transmite agenţia EFE. 'Trebuie să fim implacabili. Pretextele legale, precauţiile, contextele unei acţiuni incomplete nu sunt admisibile', a subliniat Sarkozy într-o declaraţie acordată la sediul partidului său, Republicanii.

După ce a vorbit despre atacul 'extrem de inuman' din cursul dimineţii - când doi terorişti jihadişti i-au tăiat gâtul unui preot într-o biserică şi au rănit grav o altă persoană pe care au încercat să o ucidă în acelaşi mod - liderul conservatorilor francezi a estimat că 'această situaţie ar trebuie să ne oblige la mai multă luciditate şi la o înţelegere a faptului că trebuie să ne schimbăm în profunzime dimensiunea şi strategia răspunsului'. 'Duşmanul nostru nu are tabuuri, limite, morală şi nici frontiere. Trebuie să fim implacabili', a insistat Sarkozy. Prin urmare, el a cerut actualului guvern socialist de la Paris să aplice 'toate propunerile' prezentate de formaţiunea Republicanii în ultimele luni şi să o facă 'fără întârziere', întrucât 'nu mai este timp de pierdut'. 'Este un război şi nu avem altă opţiune decât să-l ducem până la capăt şi să-l câştigăm', a conchis Sarkozy.

Partidul său a solicitat în ultima vreme o înăsprire a măsurilor de combatere a terorismului, Sarkozy insistând mai ales pe un control sporit asupra celor 11.400 de persoane aflate în evidenţele serviciilor secrete franceze ca având posibile legături cu grupări teroriste. Printre propunerile avansate de opoziţia conservatoare franceză se numără obligarea acestora să poarte brăţări electronice pentru a le fi monitorizate permanent deplasările, iar aceste deplasări să poată fi restrânse prin decizii administrative, sau să se recurgă inclusiv la internări în 'centre de reţinere'. Cât despre străinii aflaţi în aceeaşi situaţie, aceştia trebuie expulzaţi 'urgent', a spus Sarkozy după atacul de la Nisa. Potrivit agenţiei EFE, preşedintele francez Francois Hollande, care s-a deplasat la locul atacului de marţi, în localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray, a declarat acolo că trebuie luptat împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (care a revendicat atacul) prin toate mijloacele, dar respectând legile, 'pentru că aceasta înseamnă să fim o democraţie', conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.