Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicole a lovit cu putere Bermude

Uraganul Nicole a lovit Arhipelagul Bermudelor, joi, cauzând pagube materiale şi pene de curent în mare parte dintre zonele locuite, însă nu a provocat pierderi de vieţi omeneşti, potrivit rapoartelor imediate, informează Reuters citând surse guvernamentale.

Citeşte şi:  CPI este 'foarte preocupată' de execuţiile din Filipine

Nicole, cel mai puternic uragan care a măturat teritoriile britanice subtropicale în peste un deceniu şi care a fost retrogradat la categoria 3 după ce ajunsese la categoria 4 pe scara Saffir-Simpson, şi-a făcut simţită prezenţa în zonă joi, după ora prânzului, aducând rafale de vânt de 195 km/h, potrivit Centrului naţional de monitorizare a uraganelor din Statele Unite ale Americii (NHC).

Pe lângă rafalele puternice de vânt, arhipelagul care ocupă doar 54 de kilometri pătraţi şi în care locuiesc peste 65.000 de persoane, s-a confruntat ore în şir şi cu ploi torenţiale care au provocat inundaţii, mai arată sursa citată.

Citeşte şi: 'Bibi' Netanyahu critică dur proiectele Unesco din Ierusalim

În localitatea Flatts, aflată în apropiere de capitala Hamilton, rafalele puternice de vânt au îndoit palmierii la unghiuri de 90 de grade, însă chiar şi aşa, autorităţile au declarat că ar fi putut fi mult mai rău. ''Pentru o furtună de asemenea dimensiune, pot spune că suntem binecuvântaţi'', a declarat pentru Reuters premierul din Bermude, Michael Dunkley. ''Nu cred că este vreo zonă din insulă care să fi fost menajată de Nicole. Dar... cred că ar fi putut fi mult mai rău de atât'', a adăugat acesta.

De-abia au scăpat de Matthew şi o aşteaptă pe Nicole. Un nou uragan amână o misiune NASA

Potrivit publicaţiei Royal Gazette, furtuna a distrus acoperişuri, a scos copaci din rădăcini, a inundat locuinţe şi a afectat reţelele de curent electric din Bermude, o zonă intens frecventată de turişti.

''La acest moment, nu avem nici o informaţie cu privire la pierderi de vieţi omeneşti sau răniri'', a menţionat Dunkley.

În a doua parte a zilei de joi, furtuna a fost retrogradată la gradul de uragan de categoria 2, iar rafalele de vânt şi-au diminuat intensitatea la maximum 175 km/h, transmite agerpres.

Citește și: Siria: 17 morţi în explozia unei maşini capcană la un post de control rebel (OSDO)

Arhipelagul Bermudelor, situat în Oceanul Atlantic, este afectat în mod regulat de uragane, al căror sezon este extrem de activ în acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.