Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan DEZVĂLUIE de ce NU avea clubul Bamboo autorizație: 'Intrăm în zona unei adevărate MAFII'

Nicusor Dan

Nicuşor Dan, consideră că Poliţia Locală Sector 2 trebuia să dispună închiderea Clubului Bamboo până la obţinerea autorizaţiei de funcţionare. "Când Poliţia Locală nu funcţionează (cum e cazul, neexistând un proces sistematic de control), există două instituţii care o pot sancţiona: Prefectul şi Parchetul.", a scris liderul USR pe pagina sa de Facebook.

"Incendiul din clubul Bamboo (ca si cel din Colectiv) releva doua aspecte: 1) importanta unor proceduri administrative clare, inclusiv sanctiuni si cine le dispune si 2) importanta mecanismului de abuz in serviciu, pe care majoritatea vrea sa il mutileze prin ordonantele de zilele astea. Urmeaza o explicatie mai lunga cu mecanismul administrativ deficitar si cum se poate corecta.

Clubul Bamboo nu avea autorizatie de functionare. Politia Locala Sector 2 trebuia sa dispuna inchiderea activitatii pana la obtinerea autorizatiei de functionare.

Citește și: Autorizația pe proprie răspundere nu înseamnă nimic

Cand Politia Locala nu functioneaza (cum e cazul, neexistand un proces sistematic de control), exista doua institutii care o pot sanctiona: Prefectul si Parchetul. Mecanismul este unul singur: abuzul in serviciu al sefului Politiei Locale. Prin modificarea propusa a Codului Penal, nu va mai exista abuz in serviciu daca nu va exista prejudiciu de cel putin 200.000 lei. Deci daca Politia Locala nu face niciun control timp de un an de zile, in ciuda atributiilor sale, nimeni nu raspunde nici administrativ nici penal.

Clubul Bamboo nu avea autorizatie de construire pentru ca nu avea proces verbal de receptie a constructiei, pentru ca constructia incalca prevederile autorizatiei de construire. Aici intram in zona unei adevarate mafii: exista mii de procese verbale care atesta in fals cum constructia respecta autorizatia de construire, exista mii de inscrieri in Cartea Funciara a constructiilor care atesta in fals cum constructia respecta autorizatia, exista mii de constructii care functioneaza fara proces verbal de receptie. Si aici responsabili sunt Prefectul si Parchetul, dar si Inspectoratul de Stat in Constructii. Si aici instrumentul este abuzul in serviciu.

Solutiile sunt cunoscute, le propunem de multi ani si le vom propune acum de la nivelul Parlamentului: un control adevarat al procesului de construire prin centralizarea activitatii la Inspectoratul de Stat in Constructii (care sa preia functionarii de la disciplina in constructii din politiile locale), un registru unic national al constructiilor in sistem GIS conectat cu Cartea Funciara care sa cuprinda toate autorizatiile si toate procesele verbale de receptie, o sectiune specializata a Parchetului pentru infractionalitate in constructii. Solutii paralele pentru autorizatiile de functionare.

Nota: dezbaterea din media despre autorizatia ISU este corecta, dar este paralela cu dezbaterea despre autorizatia de functionare si autorizatia de construire la care m-am referit.", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.