Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan, prima reacție la referendumul din interiorul USR: Sunt în afara partidului!

Inquam Photos / Manases Sandor
usr nicusor dan

Referendumul intern din USR, pentru poziționarea ideologică a partidului față de inițiativa de revizuire a Constituției pe tema definirii căsătoriei, i-a fost potrivnic lui Nicușor Dan. Acesta susține că nu va reveni într-un partid care nu-și respectă mesajele din campania electorală și anunță că demisia din USR rămâne la fel de valabilă ca și în urmă cu câteva luni.

Citește și: REZULTATELE referendumului intern al USR: ce se întâmplă cu Nicușor Dan

”Dacă la un moment dat partidul reconsideră și spune că pe această chestiune nu are o poziție unitară, atunci da, revin în partid. În acest moment sunt în afara USR.

Nu ma intorc intr-un partid care se pozitioneaza altfel decat am vorbit in campania electorala (...) Mă voi întoarce în USR atunci cand convingerile mele sunt aceleasi cu ale partidului.

Evetual această decizie poate să fie luată la un Congres. Nu știu dacă Congresul poate întoarce o decizie de partid, este o decizie internă a conducerii USR, eu nu mai sunt membru USR.

Rămân în Parlamentul României și evident că voi colabora cu oricine, probabil că voi colabora ca parlamentar afiliat”, a declarat Nicușor Dan.

Referendumul intern din USR s-a încheiat duminică, 13 august, la ora 24:00. Din totalul de 1829 de membri USR au votat 1453, prezența finală la vot fiind de 78%. Rezultatele arată că 52,7% dintre membrii partidului au votat pentru poziționarea partidului față de inițiativa de modificare a Constituției inițiată de Coaliția pentru Familie.De asemenea, 864 de membri USR au votat pentru ca partidul să se poziționeze împotriva inițiativei de modificare a Constituției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.