Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Niculae Bădălău spune că prioritatea PSD în acest moment o reprezintă Legile Justiţiei

badalau dragnea

Preşedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că prioritatea în acest moment o reprezintă Legile Justiţiei şi speră ca în această sesiune parlamentară să fie finalizate. "Avem ca prioritate Legile Justiţiei care în momentele acestea se discută în comisia specială, comisia formată din membri ai Camerei Deputaţilor şi ai Senatului, şi care, probabil, cred că în două săptămâni vor ajunge la cele două plenuri şi în sesiunea aceasta noi sperăm să fie finalizate", a declarat Niculae Bădălău, conform Agerpres.

El a adăugat faptul că şi Codul administrativ şi Legea parteneriatului public-privat sunt legi care ajută extrem de mult. 'Avem Codul administrativ, care probabil va intra în dezbatere în viitorul apropiat şi Legea parteneriatului public-privat, o lege care ne ajută extrem de mult pe noi, cât şi comunităţile locale şi am să vă explic. Se vor putea face parteneriate chiar cu firme din ţările non-europene, fără a mai încălca reglementările europene şi mă refer aici la China, Japonia, cu care se poate face metroul de la Gara de Nord la Otopeni, care stagnează de patru ani, podul de la Giurgiu către Bulgaria, pe care l-au menţionat şi premierul român şi premierul bulgar, care tot cu o companie chineză într-un program de parteneriat public-privat urmează să fie construit", a adăugat Niculae Bădălău.

Totodată, el a spus că şi Split TVA este o măsură extrem de bună pentru că va reduce pierderile la buget. "Split TVA, care a fost atât de contestat, e o măsură extrem de bună. Noi pierdeam pe an undeva la 1,4 miliarde de euro, bani care efectiv erau drenaţi din TVA. Split TVA a rămas doar la firmele care au datorii şi care intră în insolvenţă, deci nu afectează restul de agenţi economici, fiind o măsură extrem de bună tocmai pentru a nu mai avea scurgeri din TVA", a completat Niculae Bădălău.

În final, el a spus că în Codul fiscal sunt "extrem de multe măsuri de dreapta, de protecţie a capitalului autohton", dar şi a celorlalte firme, în special multinaţionale, unde sunt două reglementări pentru a reuşi ca "firmele să plătească impozitul pe profit acolo unde îşi desfăşoară activitatea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.