Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan anunţă premierul pe care l-ar susţine şi o posibilă alianţă după alegeri

adevarul.ro
nicusor dan

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, afirmă că partidul său, care îşi propune să obţină 10% în alegerile parlamentare, ar susţine un guvern condus de actualul premier Dacian Cioloş, care are "onestitatea şi competenţa" necesare, adăugând că este posibilă o colaborare cu PNL pe programul de guvernare.

"Atitudinea (lui Dacian Cioloş-nr.) este la fel de echilibrată. Îi reproşăm, de asemenea, faptul că în relaţia cu Parlamentul şi majoritatea PSD din Parlament nu a fost mai contondent, episodul votului alegerii primarilor în două tururi. Aştept să comunice mai mult. Am impresia că există ministere în care s-au întâmplat lucruri şi unde noi, cei de afară, nu avem o situaţie exactă. Aş vrea să vină cu un raport, la un moment dat, să spună ce au făcut şi s-ar putea să avem o surpriză plăcută. Cred că remanierea a făcut-o târziu pentru câţiva miniştri. Îi reprosez faptul că domnul Tobă stă încă în minister, chiar dacă are un plagiat cât casa. Pe de altă parte, am văzut mult echilibru, am văzut o aplecare către probleme şi nu către tot felul de politicianisme fără sens şi mi-a plăcut foarte mult încercarea de a debirocratiza aparatul administrativ. În momentul de faţă nu avem un candidat pentru funcţia de premier. Cred că domnul Cioloş are şi onestitatea şi competenţa pentru a conduce un guvern pe care noi să-l susţinem cu mandatele noastre din Parlament", a declarat Nicuşor Dan, la Realitatea TV, potrivit Mediafax.

Vezi şi: Unul dintre cei mai vechi lideri PSD trece la ALDE: 'După 18 ani, SRI mă vrea în afară'

Liderul USR mai spune că, deşi se fereşte de cuvântul alianţă, este posibilă o colaborare cu PNL, pe programul de guvernare, adăugând că este sceptic că va fi "pe aceeaşi lungime de undă cu PSD".

"Programul de guvernare este un act care a fost neglijat în spaţiul public. Ne-am uitat mai mult la oameni decât la ceea ce au propus oamenii să facă şi ce au făcut până la sfârşit. Deci, în opinia mea, noi trebuie să negociem foarte clar un program de guvernare. Mi-e greu să cred că ne vom găsi pe aceeaşi lungime de undă cu PSD, sper într-o schimbare la nivelul PNL de optică, mult faţă de ce s-a întâmplat în alegerile locale precedente", a declarat Nicuşor Dan, potrivit sursei citate.

El a mai afirmat că încă nu a luat o decizie privind candidatura sa pentru Parlament, dar obiectivul partidului este intrarea în viitorul for legislativ cu un procent de 10%.

Vezi şi: SURSE - A început războiul în PSD și PNL

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.