Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan își critică partidul: 'USR e victima propriului succes'

Inquam Photos/ Octav Ganea
nicusor dan

Deputatul USR, Nicuşor Dan, a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă la Alexandria, că formaţiunea sa este "victima propriului succes" şi că o dezbatere internă pe tema poziţionării partidului asupra iniţiativei de modificare a articolului 48 din Constituţie privind redefinirea familiei va clarifica situaţia în rândurile sale în ceea ce priveşte situarea faţă de acest subiectul care a generat păreri 'pro' şi 'contra'.

Potrivit acestuia, rolul partidului este de a răspunde intereselor votanţilor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură dură pentru Cristian Boureanu și iubita sa! Ce au decis procurorii

"Subiectul este important la nivel individual. USR este victima propriului succes, în sensul că toată lumea vrea ca USR-ul să fie partidul pe care şi-l proiectează. Atunci, există în societate o mişcare foarte vocală, care are ca scop apărarea drepturilor minorităţilor. Oamenii ăştia ne-au votat pe noi. Au venit cu presiune. Există presiunea contrară din partea conservatorilor şi din idealism această tensiune nu a fost amânată cum ar fi fost normal", a spus Nicuşor Dan.

Potrivit deputatului, miza reală a referendumului constă în conturarea identităţii Uniunii Salvaţi România.

Citește și: Incredibil! Care sunt vedetele TV care câștigă salarii de 200 000 de euro pe an

"Există documente, un grup mare de oameni care spune că USR-ul n-ar trebui să se poziţioneze pentru că publicul lui este şi progresist, şi conservator pe subiectul ăsta. Există o altă categorie de oameni care spune că USR-ul ar trebui să se poziţioneze împotriva referendumului şi există o altă categorie de oameni care spune că USR-ul ar trebui să se poziţioneze 'pro' referendum. USR-ul decide în urma acestui referendum dacă în viitor va fi un partid progresist, va fi un partid conservator, sau va fi un partid în care se vor regăsi şi progresişti şi conservatori. Asta este miza reală a acestui referendum", a mai spus deputatul.

Uniunea Salvaţi România va organiza, în perioada 7 - 13 august, primul referendum intern pe tema poziţionării partidului asupra iniţiativei de modificare a articolului 48 din Constituţie privind redefinirea familiei.

Citește și: PSD pregătește o lovitură de proporții! O mare parte din populație este vizată .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.