Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nigel Farage a anunțat când va avea loc Brexitul

brexit

Liderul Partidului pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP, antiimigraţie şi eurosceptic), Nigel Farage, unul din liderii campaniei pro-Brexit, s-a declarat partizanul unei activări rapide, 'înainte de septembrie sau octombrie', a articolului 50 din Tratatul de la Lisabona pentru oficializarea deciziei de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, excluzând totodată orice compromis în privinţa liberei circulaţii a persoanelor, transmit AFP şi Reuters.

''Încep să mă gândesc că incertitudinea ne costă, că trebuie să mergem înainte şi să activăm articolul 50 înainte de septembrie sau octombrie. Poate nu mâine, dar fără întârziere'', a declarat Farage pentru cotidianul francez Le Figaro.

Citește și: A umplut o piscină cu 6 tone de Coca-Cola și a pus găleți cu Mentos: A ieșit o NEBUNIE / VIDEO

Premierul britanic David Cameron a anunţat că va lăsa succesorului său, ce va fi cunoscut pe 9 septembrie, sarcina de a activa clauza de retragere a ţării din blocul comunitar.

''Dacă nu este prim-ministrul cel care va face acest pas, cabinetul o poate face în locul său. Ar fi, de asemenea, rezonabilă înfiinţarea viitoarei echipe de negociere cu UE'', a adăugat eurodeputatul eurofob.

Citește și: Ponta despre plagiat : “Vă mulțumesc din inimă dragi politruci!”

''Poate exista compromisuri cu UE, inclusiv asupra unei eventuale contribuţii britanice la bugetul Uniunii. Însă nu va fi un compromis în legătură cu ceea ce Europa numeşte libera circulaţie'', a subliniat el. ''Ceea ce ne-au cerut 17,5 milioane de alegători a fost să punem frână imigraţiei europene'', a explicat liderul UKIP, pronosticând că britanicii ''nu vor fi ultimii care vor părăsi UE'', informează agerpres.ro.

Citește și: Noua metodă care face valuri pentru combaterea xenofobiei în Anglia: Acul de siguranță prins în piept

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.