Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nigel Farage, apostrofat în plenul PE după ce a comparat UE cu MAFIA

Eurodeputatul britanic Nigel Farage, fost lider al formaţiunii eurofobe britanice UKIP (Partidul pentru Independenţa Marii Britanii), a fost apostrofat miercuri în Parlamentul European după ce a comparat Uniunea Europeană cu mafia, pentru ca ulterior să-şi retragă termenul, dar numai pentru a-l înlocui cu cel de "gangsteri", relatează DPA, potrivit agerpres.

"Cu astfel de cereri vă arătaţi răzbunători şi răi", a declarat Farage în timpul unei dezbateri cu privire la Brexit, făcând referire la informaţiile că Uniunea Europeană ar putea cere Marii Britanii o sumă de până la 60 de miliarde de euro pentru a reglementa aspectul contribuţiilor asumate de Londra.

Cum vede Moscova atacul chimic din Siria. 'A fost lovit un depozit al teroriştilor'

"Vă comportaţi ca o mafie. Credeţi că vă suntem ostatici. Nu suntem, suntem liberi să plecăm", a continuat el, atrăgând proteste sonore din parte altor membri ai Parlamentului.

Preşedintele PE, italianul Antonio Tajani, l-a întrerupt din discurs pentru a-l avertiza că este inacceptabil să compare UE cu mafia, la care eurodeputaţii au aplaudat.

Ulterior, Farage a recunoscut că există unele "sensibilităţi naţionale" legate de cuvântul "mafie" şi l-a înlocuit cu "gangsteri".

Vizibil mândru de afirmaţiile sale, Farage şi-a repetat mesajul şi pe Twitter. "UE se comportă ca nişte gangsteri", a transmis el pe reţeaua socială, alături de un clip video în care poate fi văzut în Parlamentul de la Strasbourg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.