Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nigeria, decizie drastică în pragul alegerilor prezidențiale și legislative

alegeri

Presedintele nigerian Goodluck Jonathan a ordonat închiderea frontierelor maritime si terestre ale Nigeriei pâna la alegerile prezidentiale si legislative, care vor avea loc sâmbata, a informat miercuri Ministerul de Interne nigerian, relateaza joi AFP.

Aceasta masura a fost luata 'pentru a permite desfasurarea în liniste a alegerilor nationale', se arata în comunicatul ministerului.

Nigeria are frontiere terestre cu Benin, Camerun, Ciad si Niger.

Securitatea este o problema recurenta în timpul alegerilor în cea mai populata tara din Africa, conflictele politice scotând uneori la iveala rivalitati etnice si religioase. În timpul ultimelor alegeri prezidentiale si legislative din 2011, circa 1.000 de persoane au murit în violentele post-electorale, dupa anuntul victoriei lui Goodluck Jonathan în fata lui Muhammadu Buhari, candidatul opozitiei.

Cei doi se vor confrunta din nou în acest an într-un scrutin care se anunta deosebit de strâns.

Alegerile, programate initial la data de 14 februarie, au fost amânate pentru sâmbata din motive de securitate din cauza gruparii islamiste Boko Haram, care conduce o insurgenta sângeroasa din 2009 în nord-estul tarii si care a anuntat ca vrea sa împiedice scrutinul.

Marti, seful politiei nigeriene a ordonat 'o interdictie totala' de circulatie pentru toate vehiculele sâmbata, cu exceptia celor utilizate pentru 'misiuni esentiale', între orele 08:00 si 17:00 locale.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.