Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi afirmaţii dure ale lui Călin Popescu Tăriceanu: Ce anunţă şeful Senatului

Inquam Photos / Octav Ganea
calin popescu tariceanu Inquam Photos

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, luni, că este deschis să ţină cont de orice observaţie în privinţa proiectului său referitor la înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor, dar avertizează că, în materia interceptărilor, nu trebuie să "gliseze" atmosfera către practicile din perioada comunismului. "Sunt întotdeauna deschis să ţin cont de orice observaţie, proiectul sigur că va intra în dezbatere. Mă bucur dacă există interes pentru acest proiect şi vom asculta punctul de vedere al tuturor instituţiilor interesate, fără doar şi poate. Nu am idei preconcepute, dar, în acelaşi timp, vreau să avertizez foarte serios că acesta nu este un subiect cu care ne jucăm, nu numai în România, în toată lumea democratică civilizată", a afirmat Tăriceanu, întrebat în legătură cu avizul CSM în privinţa proiectului său de înfiinţare a Autorităţii Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor.

El a arătat că în ultimii ani s-a dovedit că sunt abuzuri şi excese în materia interceptărilor. "Eu cred că în materia interceptărilor noi trebuie să ne apropiem de standardele democratice şi să nu lăsăm să gliseze atmosfera şi practicile către ceea ce a fost în perioada comunismului. Acesta este lucrul pe care mi-l doresc, pentru că România trebuie să fie o ţară în care drepturile şi libertăţile omului nu reprezintă o joacă, nicidecum cum spunea doamna ministru, reprezintă cel mai serios lucru pe care noi, politicienii, trebuie să ne obişnuim să le apărăm. Instituţiile statului au o tendinţă naturală de a încălca în picioare drepturile şi libertăţile cetăţenilor, după cum se vede, mai ales instituţiile de forţă. Trebuie să existe întotdeauna o pavăză legală în faţa acestor abuzuri", a adăugat Tăriceanu.

Direcţia legislaţie, documentare şi contencios din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ, luni, propunerea legislativă pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor, arătând că aceasta nu respectă exigenţele de calitate a legii. Pe 4 octombrie, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţa că va depune la Parlament o propunere legislativă care prevede înfiinţarea acestei instituţii, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.