Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi beneficii pentru secretarii de stat: Ce au decis senatorii

senat

Secretarii de stat vor putea beneficia lunar de patru deplasări dus-întors între municipiul Bucureşti şi localitatea în care îşi au domiciliul, cheltuielile urmând să fie decontate, conform legii. Potrivit unui propuneri de lege care a fost adoptată, luni, de Senat, articolul 14 indice 7 din OUG nr. 101/2011 a fost modificat în sensul că secretarii de stat (alături de miniştri şi de asimilaţii acestora) sunt excepţie de la prevederea potrivit căreia persoanele care ocupă funcţii de demnitate publică numite sau funcţii asimilate funcţiilor de demnitate publică beneficiază lunar de o deplasare dus-întors între municipiul Bucureşti şi localitatea unde îşi au domiciliul.

"Persoanele care ocupă funcţii de demnitate publică numite sau funcţii asimilate funcţiilor de demnitate publică, altele decât miniştrii, secretarii de stat şi asimilaţii acestora, precum şi înalţii funcţionari publici beneficiază lunar de o deplasare dus-întors între municipiul Bucureşti şi localitatea unde îşi au domiciliul, cu orice mijloc de transport, cheltuielile decontându-se în condiţiile legii", se arată în propunerea de lege. În raportul de admitere pe care Comisia pentru administraţie l-a înaintat plenului Senatului se precizează faptul că propunerea de lege modifică OUG 101/2011 în sensul "ca şi secretarii de stat şi asimilaţii acestora, alături de miniştri, să beneficieze lunar de patru deplasări dus-întors între municipiul Bucureşti şi localitatea în care îşi au domiciliul, cu orice mijloc de transport, ale căror cheltuieli să li se deconteze în condiţiile legii".

Guvernul nu a susţinut propunerea de lege iniţiată de senatori aparţinând grupurilor Liberal Conservator, PSD, UDMR şi PNL, precizând în punctul de vedere înaintat Senatului că, prin modificarea textului articolului 14 indice 7, se reglementează "măsura extinderii excluderii secretarilor de stat ca beneficiari ai prevederilor respectivului articol şi, pe cale de consecinţă, regăsirea acestora ca beneficiari ai prevederilor art. 3 din HG nr. 69/2005". Articolul 3, la care Guvernul face referire, stipulează că persoanele care ocupă funcţii de demnitate numite sau funcţiile asimilate funcţiilor de demnitate publică "beneficiază lunar de patru deplasări dus-întors între municipiul Bucureşti şi localitatea în care îşi au domiciliul, cu orice mijloc de transport, ale căror cheltuieli se decontează în condiţiile legii". Propunerea de lege are caracter ordinar, iar Senatul a adoptat-o, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 92 de voturi 'pentru' şi o abţinere, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.