Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi confruntări violente în Alep, după o noapte de bombardamente intense/ VIDEO-FOTO

france24
alep siria razboi

Lupte violente au avut loc joi la Alep, după o noapte de bombardamente asupra cartierelor controlate de rebeli în acest oraş din nordul Siriei, devenit o miză majoră a conflictului din această ţară, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Ioana Băsescu, audiată la DNA

Citeşte şi: Patronul Evenimentului Zilei, audiat la DNA

Confruntările se dau între forţele regimului preşedintelui Bashar al-Assad şi o coaliţie de rebeli islamişti şi jihadişti în cartierul Ramousa, din sud-vestul oraşului Alep.

Cartierele controlate de rebeli au fost vizate pe tot parcursul nopţii de miercuri spre joi de intense bombardamente aeriene, care au spart geamurile mai multor imobile şi au provocat incendii.

Citeşte şi: Elena Udrea, la sediul DNA

Echipe ale apărării civile - Căştile albe - au încercat să stingă incendiile în mijlocul unei ploi de scântei provocate de liniile electrice în flăcări în urma raidurilor aeriene.

Citeşte şi: Un elicopter de salvare s-a prăbuşit în Rusia

Militanţi din zonele rebele ale Alepului au acuzat regimul preşedintelui Bashar al-Assad şi Rusia de utilizarea bombelor incendiare în aceste bombardamente.

Citeşte şi: Mama care şi-a abanonat pruncul într-o biserică a fost identificată şi trimisă în judecată

Pe de altă parte, tiruri de mortiere dinspre zonele rebele ale oraşului au lovit cartiere proguvernamentale, a indicat OSDO, fără să indice vreun bilanţ al victimelor.

Alep, fosta capitală economică a Siriei, este divizat din 2012 între cartierele controlate de rebelii care se opun preşedintelui Bashar al-Assad, în est, şi cartiere ocupate susţinători ai regimului, în vest.

Citeşte şi: Președintele PRU, audiat la Parchetul General

Cel puţin 12 civili, între care doi copii, au fost ucişi în urma raidurilor aeriene intense care au vizat miercuri cartiere rebele din Alep, a indicat OSDO, o organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de o vastă reţea de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei.

Citeşte şi: Familia Băsescu, 'îngropată' în dosare penale

Este vorba de cel mai grav bilanţ de la intrarea în vigoare la 12 septembrie a unui scurt armistiţiu negociat sub egida Rusiei şi a SUA, dar care a fost spulberat după numai o săptămână.

De la sfârşitul acestui armistiţiu, luni, confruntările s-au reluat în întreaga ţară. La est de Damasc, armata siriană şi rebelii se confruntau din nou miercuri seara, potrivit OSDO. Un reporter AFP în această zonă din Ghouta orientală a indicat că a auzit lovituri aeriene, precum şi tiruri cu rachete. De asemenea, au avut loc lupte în provinciile centrale Homs şi Hama.

Citeşte şi: Cioloș, generos cu companiile străine: 'Dă Aeroportul Otopeni francezilor'

Războiul din Siria, care a început în martie 2011, după reprimarea sângeroasă a protestelor prodemocratice, s-a soldat cu peste 300.000 de morţi şi a determinat exodul a milioane de sirieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.