Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii despre autorul atacului de lângă moscheea din Londra: Ce a anunțat poliția

twitter.com
atac londra

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, Darren Osborne, tată a patru copii, a fost identificat luni de media britanice ca suspectul arestat de poliţie după ce a intrat cu o camionetă în credincioşi musulmani lângă moscheea din Finsbury Park la Londra, relatează AFP.

Potrivit BBC, el ar fi originar din Weston-Super-Mare, un oraş de pe coasta de vest a Angliei.

Citește și: Victor Ponta știe ce va face Klaus Iohannis: 'Nu mă vrea pe mine, avem o istorie mai specială'

Ministrul de stat pentru securitate, Ben Wallace, a afirmat la BBC Radio 4 că suspectul "nu era cunoscut" de serviciile de poliţie.

El a fost arestat "pentru comiterea, pregătirea sau instigarea la un act de terorism, dar şi pentru omor şi tentativă de omor", a precizat Scotland Yard într-un comunicat.

În cursul serii, poliţia a efectuat o percheziţie la o locuinţă din Pentwyn, la nord de oraşul Cardiff (Ţara Galilor), a constatat un fotoreporter al AFP care a obţinut confirmarea din partea unei vecine că proprietatea îi aparţine lui Darren Osborne.

Citește și: Anunț pentru românii din Marea Britanie: S-au fixat priorităţile şi calendarul negocierilor Brexit

Agresiunea a avut loc în noaptea de duminică spre luni în apropiere de o moschee situată în zona Finsbury Park, în nordul Londrei. Suspectul, la volanul unei camionete albe, a lovit pietonii care părăseau moscheea după rugăciunea de seară în cadrul perioadei de Ramadan, care se ţine de regulă după căderea nopţii.

În total, 11 persoane, toate din comunitatea musulmană, au fost rănite în cursul acestui atac, a precizat poliţia, conform Agerpres.

"Atacul a avut loc în timp ce o persoană primea primul ajutor de la oamenii de acolo şi, din păcate, a murit. Orice legătură de cauzalitate între moartea lui şi atac va fi parte a anchetei", a afirmat un responsabil în antiterorism, citat de France Presse, adăugând că este "prematur să tragem concluzia că moartea sa a rezultat în urma atacului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.