Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii din dosarul BOMBĂ de la DNA cu Boc, Videanu și Ilie Sârbu: Apar Băsescu și Geoană

DNA 1

Procurorii DNA au un nou dosar bombă la care lucrează! Sunt vizați fostul premier Emil Boc, dar și foști miniștri, ca Adriean Videanu, Gheorghe Pogea și Vasile Puşcaş, dar și fostul lider PSD, Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta.

Conform informațiilor noastre, procurorii au un denunț surpriză, al miliardarului Ioan Niculae, care i-a turnat pe politicieni. Potrivit procurorilor, în prima parte a anului 2009, Ioan Niculae ar fi încercat să corupă o serie de funcţionari publici şi înalţi demnitari ai statului, cu scopul de a-i convinge să promoveze o Hotărâre de Guvern, prin care să fie acordate facilităţi fiscale, privind subvenţionarea achiziţiei de îngrăşăminte chimice, cu consecinţă directă în beneficiul financiar al grupului Interagro, fapte pentru care a fost trimis în judecată.

Citește și: INCREDIBIL Motivul SF pentru care judecătorii i-au refuzat candidatura lui Cristian Popescu Piedone

În rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, apar numele unor foşti miniştri care ar putea fi implicaţi în susţinerea proiectului de lege care ar fi adus profituri grupului Interagro. 

În documentele procurorilor apar numele lui Emil Boc, Adriean Videanu, Ilie Sârbu, Gheorghe Pogea şi Vasile Puşcaş, dar şi trimiteri la Mircea Geoană şi Traian Băsescu.

Citește și: Alina Mungiu Pippidi, ofensivă în faţa servicilor: 'Să îşi facă treaba lor constituţională'

Procurorii DNA au dispus "disjungerea şi continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare - dare de mită, cumpărare şi trafic de influenţă, abuz în serviciu în forma tentativei cu scopul obţinerii de foloase necuvenite pentru altul, folosirea influenţei şi autorităţii unor persoane ce deţineau funcţii în partide politice pentru a obţine foloase necuvenite pentru altul".

Ioan Niculae a recunoscut săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi că tot ceea ce declarase şi se consemnase reprezintă o apărare mincioasă, specifică procurorii. În ceea ce priveşte infracţiunile de corupţie, Niculae nu a recunoscut faptul că în trei rânduri, în raport de trei persoane (Said Baaklini, Dorin Cocoş şi Gheorghe Bunea Stancu), a oferit sume de bani şi alte foloase pentru a determina respectivele persoane să îşi exercite influenţa asupra decizionalilor din Guvernul României pentru a adopta o hotărâre de guvern care ar fi favorizat interesele grupului INTERAGRO.

Citește și: BĂTAIE ca-n filme în Parlamentul unui stat NATO / VIDEO

Ulterior, Niculae, fiind pus în evidenţa probelor, nu a negat că ar fi vorbit cu Gheorghe Bunea Stancu despre respectivul proiect de hotărâre de guvern însă nu îşi aminteşte ce anume a discutat, și că a vorbit și despre transferul, distribuţia îngrăşămintelor prin firmele omului politic.

Conform procurorilor, un dosar a fost disjuns și s-a dispus continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare – dare de mită, cumpărare şi trafic de influenţă, abuz în serviciu în forma tentativei cu scopul obţinerii de foloase necuvenite pentru altul, folosirea influenţei şi autorităţii unor persoane ce deţineau funcţii în partide politice pentru a obţine foloase necuvenite pentru altul. Oamenii politici sunt Emil Boc – prim ministru, Pogea Gheorghe – ministru al Finanţelor Publice şi Videanu Adriean – ministrul Economiei, secretarul de stat Harbuz Liviu, Ilie Sârbu, ministru al Agriculturii, Vasile Puşcaş, ministrul Integrarii Europene, toți având acele funcții la acel moment.

Citește și: Candidatura Laurei Chiriac, CONTESTATĂ la Judecătorie după escapada amoroasă cu Diacomatu

Totodată, procurorii au dispus disjungerea şi continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşrii infracţiunilor de cumpărare de influenţă , complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani în cazul suspectului SAID BAAKLIN, disjungea şi continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşrii infracţiunilor de cumpărare de influenţă, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani în cazul inculpatului RAJEF SHARIF MOHAMMAD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.