Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii din dosarul fraților Becali și judecătoarea mituită: Nume grele apar în dosar

judecator (1)

Frații Becali voiau să împrumte bani de la vărul lor, Gigi Becali, pentru a o mitui pe judecătoarea șpăgară din Dosarul Transferurilor. Afacerea a căzut pentru ei se temeau de Becali pentru că e ”gură spartă”.

Arestarea judecatoarei Geanina Terceanu si a fratilor Victor si Giovani Becali, chiar daca se afla in inchisoare, este necesara pentru a inlatura o stare de pericol social. Iar o decizie contrara ar crea impresia ca orice achitare sau eliberare a unui suspect ar fi de fapt o afacere de coruptie. Sunt argumentele magistratului Curtii de Apel Bucuresti care a decis ca protagonistii controversatei achitari din dosarul Transferurilor sa fie arestati.

Citește și: Procurorii au dezbrăcat-o pe fiica lui Gheorghe Nichita: Au găsit o agendă și acte în pantaloni

Judecatoarea Geanina Terceanu de la Tribunalul Bucuresti era monitorizata de cateva luni bune de procurorii anticoruptie. Aparusera informatii despre ea intr-un alt caz celebru de coruptie ce a dus la arestarea a doua colege de instanta, una fiind chiar sefa ei de sectie penala, Antoanela Costache.

De altfel, intermediarii mitei de 220.000 de euro pe care ar fi platit-o fratii Victor si Giovani Becali, ar fi acceptat sa colaboreze cu anchetatori si chiar sa poarte microfoane. Asa ar fi reiesit ca nu doar judecatoarea Terceanu s-ar fi bucurat de banii impresarilor ci si judecatoarea Costache la care ar fi ajuns 5000 de euro.

Tot intermediarii vorbesc si despre darurile oferite familiei judectoarei: sotul, magistrat la randul sau si iubitor de tenis, ar fi primit o minge uriasa de tenis, iar fetita lor hainute. Unul dintre intermediari sustine ca judecatoarea se simtea amenintata si se gandea chiar ea sa faca un anutodenunt la DNA.

Citește și: Liviu Dragnea i-a stabilit traseul lui Victor Ponta

P.I.: Daca n-o lasati in pace, o sa mearga sa spuna la DNA tot ce s-a-ntamplat, pentru ca ea e speriata!*

M.G.V.: Pai, ce sa spuna, ce s-a-ntamplat? Ca… o sa spuna c-a luat bani? E nebuna?*

P.I.: *Pai, nu-i nebuna!*

M.G.V.: Pai, cum? Se duce la puscarie, ce dracu'?*

P.I.: Pai si ce vrei, ma, sa faca? Ca n-are scapare! Deci, oricum… indiferent, ca nu se duce cu voi, se duce cu altii!

Nici Victor Becali nu a scapat de filaje si interceptari. Asa ar fi fost prins aranjand cu un intermediar ce raspunsuri sa dea la DNA in cazul in care ar fi intrebati despre relatia cu judecatoarea Geanina Terceanu.

Citește și: Crin Antonescu DESFIINȚEAZĂ PNL: E pe nicăieri, nici la putere, nici în opoziție, nici pe stradă

M.T.: Ea era cam suparata (*continua in aromana*) mai demult.

BECALI VICTOR: De ce?

M.T.: *Ea, GEANINA. *

BECALI VICTOR: *De ce era suparata?*

M.T.: (*continua in aromana*) *500.000.*

BECALI VICTOR: *Nu, ba...* ...[*neinteligibil*]...

M.T.: *Zic: "Bai, GEANINO, deci, eu nu pot sa mai... mai ales in

situatia asta acuma, sa te duc, sa te intalnesti, sa vorbiti."*

BECALI VICTOR: Nu, ba, zi-i ...[*neinteligibil*]...

M.T.: *"Ce, aia 200, aia au ajuns la tine, zic. Nu mai..."*

Citește și: Crin Antonescu revine în forță: Ce are curaj să spună despreDacian Cioloș

Chiar si putinele cuvinte rostite de impresar l-a convins pe judecator ca el si fratele sau ar fi mituit-o pe judecatoarea care i-a achitat in dosarul transferurilor. Asa ca, pe langa condamnarea pe care o ispaseste din martie anul trecut, s-a ales si cu un mandat de arestare preventiva. Si el, si fratele sau Giovani, ca si judecatroarea Gianina Terceanu au contestat insa masura. Asa ca spera sa fie eliberati joi, de instanta suprema.

"În cadrul discuţiei purtate cu aceasta (Geanina Terceanu, n.r.), m-a întrebat dacă pot să iau legătura cu familia Becali şi i-am spus că pot să fac acest lucru, urmând ca eventuale pretenţii din partea acesteia să mi le spună ulterior. Fac precizarea că la această primă întâlnire cu judecătoarea, am întrebat-o dacă este sigură că poate să dea o soluţie de achitare în acest dosar, iar aceasta mi-a dat de înţeles că nu mai este aşa de sigură că poate da o soluţie de achitare în dosar", le-a spus procurorilor un martor.

El mai spune că, la o perioadă de timp de la această primă întâlnire, întrucât se apropiau ultimele termene de judecată în dosarul Transferurilor, a mers din nou la judecătoare acasă, împrejurare în care aceasta i-ar fi spus să ia legătura cu familia Becali şi să le transmită că este destul de greu să dea o soluţie de achitare şi că mai doreşte pentru acest lucru încă 105.000 euro.

"Am întrebat-o de ce doreşte fix această sumă, iar aceasta mi-a spus că trebuie să dea măcar 5.000 euro din aceştia judecătoarei Costache Antonela, preşedinta Secţiei a II-a Penale la acel moment. Ulterior, din discuţiile avute cu judecătoarea Terceanu Geanina, a înţeles de la aceasta că se înţelesese cu judecătoarea Costache Antonela să îi dea, de fapt, jumătate din sumele pe care urma să le primească de la persoanele implicate în dosar", a mai spus martorul.

El mai spune că, tot din discuţiile purtate cu Terceanu, ştie că, după ce aceasta a primit cei 105.000 de euro, i-a dat Antonelei Costache 5.000 de euro, scrie mediafax.ro.

Unul dintre martorii procurorilor din cazul mitei pentru achitare în Dosarul Transferurilor susține că fiul lui Antonie Iorgovan, fostul jurist supranumit "părintele Constituţiei", ar fi fost intermediarul lui Cristi Borcea pentru remiterea a 10.000 de euro judecătoarei Geanina Terceanu, anunță mediafax.

Potrivit motivării Curţii de Apel Bucureşti, la decizia de arestare a judecătoarei Geanina Terceanu şi a fraţilor Ioan şi Victor Becali, un martor a arătat în faţa anchetatorilor DNA că ştie, chiar de la Terceanu, că aceasta a primit bani de la Cristi Borcea.

"Ştiu de la judecătoarea Terceanu Geanina că, înainte de pronunţarea hotărîrii în dosarul Transferurilor, Borcea Cristian l-a trimis pe avocatul Iorgovan, fiul răposatului Antonie Iorgovan, să-i dea acesteia suma de 10.000 euro, în acelaşi scop, menţionat mai sus, lucru care s-a şi întîmplat, din spusele acesteia.

De asemenea, ştiu că din cei 60.000 euro daţi de familia Becali prin intermediul meu judecătoarei, aceasta şi-a achiziţionat un apartament în zona Văcăreşti-Tineretului, în apropierea Mall-ului Sun Plaza, cu suma de aproximativ 70.000 euro", le-a declarat martorul acuzării anchetatorilor, conform Mediafax.

Anchetatorii precizează că declaraţiile acestui martor se coroborează cu declaraţiile altor martori, dar şi cu alte probe audio-video existente pînă la acest moment la dosar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.