Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii din SCANDALUL în care e implicat MAE: Ce acuzații au mai apărut

mae ministerul afacerilor externe logo antent

Sindicaliștii din MAE sunt revoltați de ceea ce se întâmplă în minister și vorbesc despre corupție în rândul diplomaților. Ei cer intervenția ministrului Lazăr Comănescu după ce au apărut înregistrări cu doi directori importanți din cadrul instituției. Sindicaliștii vorbesc despre fapte de corupție și despre demiteri de urgență în scandalul creat de rechemarea de la Ambasada de la Ankara a șefului secției consulare, Cristian Radu.

Vineri, au fost lansate noi acuzații și au apărut noi detalii despre scandalul din MAE. Conform informațiilor noastre, la Ankara exista 2 posturi de diplomat. Anul trecut ele au fost vacante si s-au scos la concurs, singurul candidat pe cele 2 posturi fiind Cristian Radu. Acesta nu a luat concursul, iar conform normelor MAE si legislatiei in vigoare, daca nu se ocupa postul la concurs, se scoate la voluntariat (concurs de dosar). Radu, singurul inscris la voluntariat, a plecat la Ankara pentru 13 luni. Numai că după 5 luni, el a fost rechemat.

Citește și: EXCLUSIV Înregistrarea ce aruncă în aer Ministerul de Externe: ȘANTAJ, AMENINȚĂRI, ACUZAȚII

Anul acesta, la inceputul lunii februarie,  s-a scos la voluntariat un post la Ankara (inscriere pana la jumatatea lunii februarie) cu numai 1 saptamana inaintea rechemarii lui Cristian Radu (22 februarie), si tot cu 1 saptamana inainte de scoaterea posturilor diplomatice la concurs pentru anul 2016. Asta poate conduce la ideea că rechemarea diplomatului a făcut parte dintr-un plan premeditat, bine stabilit.

Legea si normele MAE prevad ca numai posturile NEOCUPATE IN URMA CONCURSULUI se scot la voluntariat!

Mai mult decat atat, postul lui Radu (posturile au fost scoase la concurs inaintea datei de 22 feb), trebuia scos la concurs, dandu-i astfel posibilitatea de a participa si a se permanentiza la Ankara conform legii.

Citește și: SCANDAL uriaș în Ministerul de Externe: Acuzații grave cu bani, amenințări și înregistrări / VIDEO

Decizia de rechemare s-a realizat inaintea controlului, deci s-au antepronuntat (conform legii se dispune control, se analizeaza in centrala ce s-a constat pe baza faptelor si, respectand prezumtia de nevinovatie conform legii, urmand ca ulterior sa se ia o decizie). Decizia a fost semnata si de Silviu Barbu si  Bogdan Stanescu (aceleasi persoane care au primit sesizarile si tot ele au dispus masurile), persoanele care apar în înregistrări și pe care sindicaliștii le acuză de fapte de corupție.

Citește și: Ultima mutare a MAE în scandalul cu diplomatul de la Ankara și șefii de la București

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.