Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii revoltătoare: Românii, omorâți cu bună știință

mediafax.ro
hexi pharma

Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat un nou episod din investigația privind scandalul dezinfectaților. Aceasta relevă cum francezii de la Anios au depistat încă din 2012 în laborator produse diluate ale Hexi Pharma.

Mai mult, importatorul Anios, lider mondial în comerțul cu substanțe dezinfectante, acuză Comisia de Biocide din România că a ascuns testele HexiPharma.
Alexandru Virgolici conduce GB Indco, unicul importator al produselor Anios în România. El declară, pentru Tolo.ro, că GB Indco a avut un proces cu Ministerul Sănătății, care a durat din 2013 pînă în 2015.

Kovesi intervine în scandalul din Sănătate: 'Aș vrea să reamintesc tuturor...'

Motivul a fost că "Am vrut să verificăm felul în care Comisia de Biocide a eliberat avizul pentru cîteva produse ale Hexi Pharma. Și am cerut testele de eficientă pe produsele lor.(...) Asta e problema, că nu ni le-au dat. Am apelat la justiție împotrivă Ministerului Sănătății, pentru că această Comisie de Biocide nu are personalitate juridică, dar aparține de minister. Am pierdut și la fond, și la Apel. Doi ani au durat procesele. După părerea noastră, acele analize de performanță ale produselor ar fi trebuit să fie publice, dar dacă așa a decis justiția, ne-am conformat. Am făcut în 2012 analize la laboratoarele Anios. (...) Am descoperit ceva în neregulă, am vrut să verificăm cum de au primit avizul și să facem public totul, justiția a decis altceva, m-am supus."
De asemenea, Virgolici afirmă că importatorul Anios redactează un document către autorități, în care susține că va demonstra, "punct cu punct, pe legile românești și europene", că epidemiologul care a trimis către SRI documentul despre licitația trucată nu are dreptate în ce privește caracteristicile produselor.
"Muncim de azi dimineață ca să elaborăm un răspuns către autorități", a declarat Virgolici.
Ironia supremă este faptul că foile de observație ale pacienților din mai multe spitale, cele pe care oamenii nu le primesc, sunt arhivate chiar în calculatoarele lui Condrea, producătorul Hexi Pharma, relatează Tolontan pe blogul său.

De asemenea, în urma controalelor făcute de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSP Bucureşti) la producătorii şi importatorii de produse biocide din România în cursul anului 2014, DSP a găsit cinci biocide, fabricate de Hexi Pharma, etichetate greşit. De exemplu, în cazul biocidului Thor, concentraţia soluţiei pentru sprayere era mai mică decât cea menţionată în avizul sanitar. DSP a găsit încă din 2013 un dezinfectant Hexi Pharma neconform, dar nu a putut contacta reprezentanţii companiei pentru a dispune măsurile legale în acest caz.

În cursul controalelor făcute în cursului anului 2014, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a găsit cinci biocide, produse de Hexi Pharma - Thor, Suprasept, Kalas, Polyiodine şi Bixol - etichetate greşit, se arată în cel mai recent raport de activitate, făcut public de DSP.

Firma Hexi Pharma a intrat în vizorul DSP încă din 2013.

Mai mult, DSP Arad a notificat încă din anul 2013 DSP Bucureşti cu privire la neconformităţi găsite la produsul biocid POLYIODINE SCRUB, fabricat de Hexi Pharma.

La acea dată, inspectorii DSP nu au putut însă contacta niciun reprezentant al societăţii Hexi Pharma, drept care au solicitat informaţii despre firmă la Oficiul Registrului Comerţului, se arată în raportul anual al DSP, potrivit Economica.net.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.