Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi devoalări din dosarul lui Sevil Shhaideh: Cum s-ar putea ajunge la Liviu Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
sevil shhaideh rovana plumb

Ies la iveală noi dezvăluiri incredibile din dosarul vicepremierului Sevil Shhaideh care astăzi a fost la DNA şi a ieşit în calitate de suspect din sediul instituţiei. Consultantul politic Cozmin Gușă consideră că dosarul de la DNA al lui Sevil Shhaideh este construit ca să genereze un efect de domino. "Dacă piesa Shhaideh cade, nu rămâne decât o piesă care să mai cadă: Liviu Dragnea", a spus Cozmin Gușă la Realitatea TV.

Citește și: Ce de bani! Ce salariu impresionant are șefa Vodafone România și ce „primă” de instalare a primit

Cozmin Gușă este de părere că în spatele dosarului în care este implicată acum Sevil Shhaideh se vede de fapt "complicitatea baronilor" din mai multe județe și de mai multe culori politice: "Buboiul ăsta înseamnă de fapt complicitatea baronilor. Scandalul Tel Drum nu este unul legat de lacul Belina, ci este al complicității baronilor din mai multe județe, de mai multe culori politice, dar prepoderent PSD, în a administra în defavoarea cetățeanului bugetul județean sau național. Asta s-a întâmplat. Au spus "Tu îmi dai lucrare la tine în județ, eu îți dau la mine", iar unul mai deștept, din Teleorman de exemplu, a făcut mare această firmă, cu știința celorlalți baroni. Nu îmi închipui că cei din Constanța, Vrancea, Olt sau Giurgiu nu știau ce înseamnă de fapt acest Tel Drum. De aici solidaritatea explicită pe care o au în acest scandal", a declarat Cozmin Gușă în cadrul emisiunii "Realitatea Românească".

Citește și: A murit cea mai bogată femeie de pe planetă! Cine i-a luat „COROANA”

Potrivit consultantului politic, Sevil Shhaideh nu a evoluat ca un om de casă al lui Dragnea, ci este cea care a administrat de fapt bugetul județului Constanța, când președinte era Nicușor Constantinescu. Era omul care știa foarte bine carte, știa să acceseze fonduri europene, știa administrație. "Este un fel de învățătoare a baronilor, tante Shhaideh ca să folosim o expresie din Ardeal, ea i-a învățat ce se face și ce nu se face. De aici și încrederea lor în Sevil Shhaideh și nivelul administrativ foarte înalt la care a ajuns", a explicat Gușă.

Citeşte şi: Victor Ponta, atac fără precedent la omul din PSD cu cele mai multe apariţii TV: 'Comunicat isteric semnat de un BUFON'

Cozmin Gușă consideră că Sevil Shhaideh este în fața alternativei: să își dea demisia, fiind cercetată în calitate de suspect în acest dosar, sau a rămâne solidară și a continua să rămână o piesă de domino în picioare în fața următoarei piese de domino care este Liviu Dragnea: "Să vedem ce este în spatele dosarului. Este evident că acest dosar este construit ca să genereze un efect de domino...Am văzut o mare agitație azi legată de posibila demisie a lui Shhaideh, iar liderii PSD au ieșit pe rând și au spus că în niciun caz nu o să-și dea demisia. În baza efectului de domino, dacă piesa Shaiddeh cade, nu rămâne decât o piesă care să mai cadă: Liviu Dragnea. Shhaideh este în fața alternativei: să își dea demisia, fiind cercetată în calitate de suspect și cred că și-a văzut materialele din dosar, sau a rămâne solidară și a continua să rămână o piesă de domino în picioare în fața următoarei piese de domino care este Liviu Dragnea", a precizat consultantul politic.

Prin modul în care s-a autoinvitat la DNA, Victor Ponta arată că acționează disperat și "s-a sinucis politic", consideră Cozmin Gușă. "Politica e murdară, dar ai posibilitatea ca atunci când ești în conclav să votezi împotrivă sau să te dezici, și legea nu te atinge, dar Victor Ponta nu este în această situație, ci a asistat la toate aceste lucruri, a beneficiat de ele, a ajuns la putere cu contribuția acestor baroni, știind de scandalul Tel Drum, iar acum la mult timp vine și se autodetonează, din instinct de autoconservare a propriei libertăți și averi. Probabil că el dat cele mai multe elemente care fac posibil ca acest dosar să meargă mai departe", a spus consultantul politic. Din punct de vedere cetățenesc sau al justiției, autodetonarea lui Ponta este o treabă folositoare, crede Cozmin Gușă, dar fostul premier s-a dus atât de jos "încât să nu mai meargă sus niciodată, nu cred că mai e posibil să vedem o revenire a lui".

Dacă nu ar fi avut ezitările și greșelile de strategie pe care le-a făcut Liviu Dragnea, de mult am fi avut și legea amnistiei și a grațierii, crede Cosmin Gușă, care se așteaptă ca în această toamnă cele două legi să treacă. Gușă vorbește de o "baricadare în Parlament" a majorității politice. Acolo se vor muta și viitoarele mișcări de protest anti-corupție, dacă vor exista, este de părere bconsultantul politic: "Într-o emisiune de la începutul anului, eu vorbeam despre faptul că această majoritate se va baricada în Parlament. Așa s-a întâmplat. Dacă nu ar fi avut ezitările și greșelile de strategie pe care le-a făcut Liviu Dragnea, de mult am fi avut și legea amnistiei și a grațierii... Pentru asta Liviu Dragnea nu trebuia să fie egoist, nu trebuia să administreze jocul în folos personal Când ceilalți și-au dat seama de acest lucru, l-au strâns puțin, l-au amenințat și i-au spus: "Nu, tu trebuie să administrezi pentru noi toate aceste avantaje din amnistie și grațiere". Așa s-a ajuns ca în această toamnă, cu o anumită întârziere, aceste legi se vor da. Baricadați în Parlament – am spus asta în februarie și o susțin și acum: Următoarea adunare publică împotriva corupției, următoarea ieșire în stradă nu va mai fi în Piața Victoria, în fața Guvernului, va fi în fața Palatului Parlamentului. Oamenii și-au dat seama că puterea reală s-a baricadat în Parlament, sub forma unei hiper-majorități. Să nu credem că PNL, Băsescu sau UDMR nu sunt de acord cu aceste legi. Majoritatea aceasta care luptă pentru a rămâne în picioare liderii ei se baricadează în Parlament. Pronosticul pe care îl fac este acesta: adunările populare anti-corupție de tipul Rezist vor fi în fața Parlamentului", a explicat Cozmin Gușă.

Vicepremierul Sevil Shhaideh este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la MDRAP, într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private, susţin procurorii anticorupţie. DNA cere şi sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală a ministrului Rovana Plumb, în acelaşi dosar.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.