Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi dezvăluiri despre atacatorul din Ansbach: Avea legături clare cu Statul Islamic

politie germania

Sirianul care şi-a detonat duminică încărcătura explozivă, în numele grupării Statul Islamic (SI), în apropiere de locul unde se desfăşura un festival de muzică în oraşul german Ansbach (sud) avea la activul său o lungă traiectorie jihadistă, potrivit publicaţiei săptămânale oficiale a organizaţiei extremiste, Al-Nabaa, relatează miercuri AFP. Originar din oraşul Alep (nordul Siriei), sirianul era ''foarte apropiat mişcărilor jihadiste, alăturându-se mai întâi, timp de mai multe luni, Statului Islamic din Irak, o grupare formată în 2006 de către Al-Qaida în Irak, şi altor grupări jihadiste.

A revenit apoi în Siria, unde a fost discret, pentru a nu fi reperat de către serviciile de informaţii ale regimului lui Bashar al-Assad. Când a izbucnit conflictul în Siria în 2011, el a format, potrivit Al-Nabaa, o celulă armată împreună cu prieteni, atacând forţele regimului cu ajutorul unor dispozitive explozive, şi a luptat cu mai multe grupări rebele, după care a intrat în rândurile Frontului Al-Nosra, care era în acea epocă prelungirea în Siria a Statului Islamic din Irak. Sirianul a fost rănit în Alep şi şi-a părăsit ţara pentru a primi îngrijiri medicale în Europa. Publicaţia afirmă că sirianul, din străinătate, a urmărit îndeaproape activităţile din Siria ale grupării jihadiste Statul Islamic din Irak, ce avea să devină în 2014 Statul Islamic (SI).

Urmând apelurile liderului SI, Abou Bakr Al-Baghdadi, de a lupta împotriva ''cruciaţilor'' pe pământurile lor, sirianul a început să pregătească minuţios un atac de mare amploare în Germania, potrivit Al-Nabaa. Autorităţile germane l-au prezentat drept un sirian de 27 de ani, a cărui cerere de azil a fost respinsă şi care suferea de tulburări psihiatrice. El a murit în explozia dispozitivului său, plin cu piese metalice, în faţa unui restaurant din Ansbach, atac soldat cu 15 răniţi, dintre care patru sunt în stare gravă, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.