Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi dezvăluiri despre Regina Ana şi Regele Mihai: Ce devoalează un Arhiepiscop

Regele Mihai Regina Ana

România îşi ia adio astăzi de la Regina Ana şi va rămâne doar cu amintirile despre Majestatea Sa. IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului vorbeşte despre prima lui întâlnire cu Regele Mihai şi Regina Ana.

"În 1995 am fost prezentat Regelui Mihai şi Reginei Ana. A fost o zi superbă din viața mea, mai ales că am avut prilejul să-i invit la Rosier, în Franța, unde fondasem prima mănăstire românească, „Buna Vestire”, închinată Cuvioasei Parascheva. Le-am inspirat încredere și pentru faptul că le-am vorbit despre principesa Elena devenită Maica Alexandra, la o mănăstire a rușilor albi „Bussy en Hote”, unde eram duhovnicul acelor maici în perioada studiilor mele de doctorat la Saint-Serge.

Citește și: A renunțat la sutien și a făcut valuri: Ce divă i-a lăsat cu gura deschisă pe bărbați, în București / FOTO HOT

Într-adevăr, în anul 1998, Majestatea Sa, Regele Mihai, împreună cu Regina Ana au răspuns invitației și au venit la mănăstirea noastră din apropierea Castelului unde odinioară se retrăgeau regii Franței de la Fontainebleau, pentru a participa la întronizarea Mitropolitului Iosif Pop, care a avut loc în ziua de Buna Vestire a acelui an, în Catedrala greacă cu hramul „Sfântul Arhidiacon și Mucenic Ștefan” din Paris. Am avut în grijă să mă preocup de familia regală. Astfel, Majestatea Sa cu Regina Ana au stat vreo trei zile în casa de protocol a mănăstirii. Privesc din când în când fotografiile care imortalizează evenimentul din acea epocă.", a spus Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului pentru Q-Magazine. ro.

Dezvăluirile acestuia nu se opresc însă aici. " În acest timp am avut prilejul să observ grandoarea, majestatea unor oameni atât de nobili, dar simpli în comportamentul lor. Regina Ana excela prin delicatețe, maniere și înțelepciune. În felul ei de a fi nu era nimic disimulat. Orice vorbă și gest erau calculate, calme și exprimau parcă noblețea și clarviziunea înnăscută a unui om trimis de Dumnezeu să fie simbolul unui neam.

Citește și: INTERZIS MINORILOR Cum a apărut vedeta la o piscină din București

În una din seri, la cină, același Domn Sfințescu se adresează Majestății Sale, Regina Ana: „Majestate, noi, românii, am fost întotdeauna răstigniți de-a lungul istoriei. Iată că nici pe mitropolitul nostru nu-l putem instala în biserica noastră din centru Parisului, unde era casa regilor noștri și a trebuit să se organizeze această ceremonie în Biserica Grecilor. Iată cum se repetă istoria! Îmi amintesc cum guvernul României, al lui Petru Groza, nu v-a permis să faceți cununia religioasă la București, în Catedrala patriarhală, ci ați organizat-o în Palatul regal din Atena, eveniment care, după cum bine se știe, s-a consumat în data de 10 iunie 1948. Ce cruntă este istoria câteodată! Sper să dea Dumnezeu ca odihna cea veșnică să o petreceți în sânul și în pământul poporului român pe care l-ați iubit atât de mult și pentru care v-ați jertfit!”.

Astăzi, când am auzit de hotărârea familiei regale ca funeraliile Reginei Ana să fie în România, în Biserica Regilor de la Curtea de Argeș, m-am întristat întâi de plecarea din această lume a unui om simbol al neamului românesc, dar m-am consolat cu gândul că se împlinește acea previziune a unui mare român care își doarme somnul de veci departe de țară, dar care cu sufletul este acasă, în România. Fie ca Dumnezeu să facă ceea ce voiește el cu neamul nostru românesc, care, prin Regina Ana și Regele Mihai, a scris o importantă pagină de istorie în viața acestui popor de sfinți și de eroi", a mai spus Arhiepiscopul pentru sursa citată.

Citeşte şi: ÎNREGISTRĂRI cu fetița lui Dan Condrea și fosta soție: Copilul a fost dat unui asistent maternal

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.