Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi dezvăluiri despre teroriştii care au distrus Europa: Ce au făcut anul trecut

europe1.fr
salah abdeslam

Unul dintre teroriştii kamikaze, autori ai atentatelor de la Bruxelles, Khalid El Bakraoui, a călătorit anul trecut în luna iulie de la Bruxelles la Atena, cu o escală la Treviso (în nordul Italiei, aproape de Veneţia), iar în capitala elenă s-a întâlnit cu Salah Abdeslam, cel care pare să fi fost organizatorul atentatelor de la Paris, afirmă surse din serviciile antiteroriste italiene, citate luni de postul Sky Tg24 şi de agenţia EFE.

Conform acestor surse, pe 23 iulie 2015 Khalid El Bakraoui a călătorit cu un avion al companiei Ryanair de la Bruxelles la Treviso. El şi-a plătit biletul cu un card de credit pe numele Abderahman Benamor, iar la îmbarcare a prezentat un act de identitate belgian, el fiind de altfel cetăţean belgian. În noaptea de 23 spre 24 iulie s-a cazat la un hotel lângă aeroportul din Veneţia, iar apoi a plecat cu un alt zbor către Atena. Câteva zile mai târziu s-a întâlnit în capitala greacă cu Salah Abdeslam, presupusul creier logistic al atentatelor de la Paris şi care a fost arestat de autorităţile belgiene pe 18 martie, în urma unei operaţiuni desfăşurate în cartierul Molenbeek.

Anterior a mai fost dezvăluit că, la sfârşitului lui iulie şi începutul lui august, Abdeslam a fost şi el în Italia, iar de la Bari s-a îmbarcat apoi într-un avion cu destinaţia Atena, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.