Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi dezvăluiri din Panama Papers: Premierului maltez i se cere demisia

http://www.presidency.ro
Klaus Iohannis Joseph Muscat

Premierul maltez Joseph Muscat se confruntă cu apeluri la demisie, după dezvăluiri privind o afacere de corupţie în care ar fi implicată familia sa şi care ar avea legătură cu aşa-zisele 'Panama Papers', relatează vineri DPA.

Simon Busuttil, liderul Partidului Naţionalist (centru-dreapta, de opoziţie) a declarat într-o conferinţă de presă că Malta - care deţine preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene - trece printr-o "criză politică şi constituţională fără precedent". El le-a cerut alegătorilor să iasă duminică la un protest naţional împotriva corupţiei, în capitala La Valletta.

Joseph Muscat a devenit ţinta criticilor după ce o bloggeriţă de mare popularitate, Daphne Caruana Galizia, a scris că o firmă al cărei nume apare în 'Panama Papers', Egrant Inc., este deţinută de soţia premierului, Michelle Muscat, scrie agerpres.ro.

Potrivit ziaristei, soţia premierului ar fi primit bani de la fiica preşedintelui azer prin intermediul unei companii înfiinţate de Mossack Fonseca, firma de avocatură aflată în centrul scandalului 'Panama Papers'.

Prim-ministrul maltez a anunţat o anchetă cu privire la acest caz, dar liderul opoziţiei a subliniat că mai întâi acesta ar fi trebuit să demisioneze.

Într-o conferinţă de presă separată, Joseph Muscat a calificat drept "minciuni absolute" afirmaţiile că soţia sa ar deţine o firmă în Panama şi a susţinut că e vorba de o înscenare care îl vizează pe el şi familia sa. Premierul l-a provocat pe liderul de opoziţie să ia parte vineri seara la o dezbatere televizată, iar Busuttil a ridicat mănuşa.

În aprilie anul trecut, guvernul condus de Joseph Muscat a reuşit să supravieţuiască unei moţiuni de cenzură depuse în Parlament de opoziţie, în urma altor dezvăluiri legate de scandalul 'Panama Papers', implicându-l pe ministrul energiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.