Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi incidente în Parlamentul Turciei. Zeci de deputați s-au luat la bătaie/ VIDEO

reuters,com
BATAI

Zeci de deputaţi ai partidului aflat la putere şi din formaţiunea prokurdă şi-au susţinut cu pumnii opiniile contradictorii luni în Parlamentul turc, provocând o nouă întrerupere a reuniunii Comisiei constituţionale, potrivit imaginilor difuzate de canalul de televiziune NTV, citat de AFP.

Vezi și: LOVITURĂ pentru toți angajații din România: Ce se întâmplă cu pensiile private

Potrivit NTV, mai mulţi aleşi - cu buza sau arcada însângerată - ieşeau din sala în care se reunise comisia pentru a discuta despre o propunere controversată - susţinută de guvern - de a se putea ridica imunitatea parlamentarilor. 

Reuniunea comisiei fusese deja întreruptă în două rânduri săptămâna trecută de bătăi între aleşii Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator, aflat la putere) şi Partidul Democrat al Popoarelor (HDP, prokurd). 

HDP consideră această propunere drept manevră a guvernului care vizează să-i îndepărteze din Parlament aleşii, care ar putea fi urmăriţi în justiţie - dacă nu mai sunt protejaţi de imunitate - pentru presupusul lor sprijin acordat separatiştilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie declarată "teroristă" de Ankara, Washington şi Bruxelles. 

Ca un semn al climatului tensionat din jurul acestei dezbateri, peste 100 de deputaţi se prezentaseră luni la reuniunea acestei comisii constituite din 26 de aleşi, care a început după-amiază într-o sală arhiplină. Circa 60 de aleşi din AKP şi vreo 30 de parlamentari HDP erau de faţă. 

Discuţiile au căpătat o turnură fizică după intervenţia ministrului justiţiei, Bekir Bozdag, care a acuzat unii consilieri parlamentari din HDP că au provocat ultima bătaie joi, potrivit NTV. 

Imaginile difuzate luni de unii aleşi pe Twitter arătau deputaţi agitându-se pe mese pentru a se arunca mai bine asupra adversarilor lor, în timp ce alţii, rămaşi în afara câmpului de luptă, filmau scena sau lansau diferite obiecte asupra participanţilor.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.