Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi măsuri ale Guvernului tehnocrat: Apare o nouă TAXĂ

taxe povara

Noi măsuri care vor nemulţumi oamenii. Va apărea o nouă taxă care va fi implementată în cel mai scurt timp prin ordonanţă de urgenţă. Furnizorii de servicii de internet, inclusiv prin telefonia mobilă, vor fi obligați să verse 1% din încasările lunare la Fondul Cinematografic. Noua taxă va fi de fapt plătită de cei care au abonamente la servicii de internet. O astfel de contribuție se adaugă prețului pentru serviciile oferite, potrivit bugetul.ro

Citeşte şi: Noi probleme cu RCA-ul: ASF anunţă că doar jumătate dintre dosare primesc banii în termenul legal

Mai mult, este prevăzută și colectarea unei contribuții de 1% din prețul de vânzare și/sau închiriere a filmelor pe platforme de streaming video online, plătibilă de operatorul economic care efectuează vânzarea și/sau închirierea. Pe lângă banii care vor veni de la furnizorii de internet, fondul cinematografic va fi alimentat din nou și cu o cotă de 4% din profitul anual al organizatorilor de jocuri de noroc, contribuție care a fost anulată în 2009.

Citește și: Cum va fi vremea în următoarele trei zile: Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Pentru virarea cu întârziere a banilor, statul va percepe dobânzi și penalități de întârziere, respectiv 0,04% dobândă pentru fiecare zi de întârziere și 5% din valoarea obligației ca penalitate de întârziere, dacă plata este efectuată cu o întârziere de doar 60 de zile de la data scadentă, și 15% penalitate de întârziere, în cazul unei întârzieri mai mari de 60 de zile. Guvernul va majora totodată de la 3% la 4% echivalentul contribuției din contravaloarea minutelor de publicitate contractate de posturile de televiziune publice și private, indiferent de modalitatea de radiodifuzare și inclusiv de organismele de televiziune cu circuit închis. Modificarea este argumentată prin faptul că filmele românești au dificultăți în a fi distribuite în sălile de tip multiplex, care solicită o taxă de difuzare, de tip taxă de imprimare virtuală, cu un caracter discriminator din perspectivă concurențială, de 500 euro/ecran pentru fiecare film românesc distribuit, anunţă rfi.ro.

Citește și: Obiectiv incredibil impus de Gigi Becali după ce a aflat adversarii Stelei în grupele Europa League

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.