Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi precizări de la Sebastian Ghiță - De ce a mers procurorul Tudose la Ponta la guvern

ghita

Procurorii DNA susțin în referatul de încuviințare a reținerii și arestării deputatului Sebastian Ghiță că procurorul general al Curții de Apel Ploiești ar fi fost tentat de deputat cu funcții în contrapartidă cu informații din dosarele instrumentate de subordonații săi și care îl interesau. În acest sens procurorul general ar fi avut întâlniri cu premierul Victor Ponta, cunoscut prieten al lui Sebastian Ghiță, care i-ar fi oferit acestuia funcția de șef al DLAF (Departamentul de Luptă Antifraudă) sau ONPCSB (Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor).

Într-o nouă precizare pentru STIRIPESURSE.RO deputatul Sebastian Ghiță confirmă întâlnirea procurorului cu premierul Victor Ponta, dar susține că nu a participat la evenimentul privat cu cei doi și nici nu a asistat la întâlnirea de la Guvern:

Procurorul Tudose a dorit sa mearga la Ponta pentru a-i inmana o invitatie la un concert la Filarmonica Ploiesti. La concertul cu copiii talentati de la Liceul de muzica din Ploiesti, concerta si fiica procurorului, Ana Antonia Tudose. Victor Ponta promisese procurorului la un eveniment privat ca va veni la Filarmonica din Ploiesti. Eu nu am participat nici la evenimentul privat cu Victor Ponta și procurorul Tudose și nici la discuția de la guvern dintre cei doi”, a spus Sebastian Ghiță.

Deputatul a remis redacției și o filmare video cu evenimentul de la Filarmonica din Ploiești care au proba cele susținute de el:

Ce susțin procurorii DNA Ploiești în rechizitoriu:

“referitor la relaţia dintre Ghiţă Sebastian şi procurorul general Tudose Liviu”, procurorii mai deţin informaţii că “în cursul anilor 2013-2014, în timp ce Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti instrumenta dosarul nr. 465/P/2013, pentru a-l recompensa pentru sprijinul informativ acordat, Ghiţă Sebastian i-a facilitat lui Tudose Liviu o întâlnire cu premierul Victor Ponta, care a avut loc în mun. Bucureşti, prilej cu care procurorului i s-a oferit funcţia de şef al Departamentului pentru Luptă Antifraudă (…) Pentru a justifica desele întâlniri pe care le are cu procurorul general Tudose Liviu, Ghiţă Sebastian i-a propus acestuia să devină naşul de cununie al unui apropiat de-al său Iacobescu Vlad, lucru care s-a şi materializat în cursul lunii august 2013, la eveniment fiind prezent şi Victor Ponta care a stat la masă cu procurorul general”, se susţine în documentele din Parlament.

BOMBA DNA: A confirmat și întâlnirea cu Ponta și mituirea cu postul de la DLAF
Acelaşi procuror general al PCA Ploieşti,Liviu Tudose  a recunoscut în faţa procurorilor DNA că la începutul lui 2014, împreună cu Sebastian Ghiţă a mers la întâlnirea cu Victor Ponta care i-a oferit o funcţie de conducere, respectiv director DLAF  sau o funcţie de execuţie în cadrul ONPCSB, propunere cu care acesta, în principiu, a fost de acord, dar care nu a mai fost materializată. Tudose a mai spus că Sebastian Ghiţă, în discuţiile pe care le avea, folosea expresia „omul meu” în legătură cu multe persoane pe care lăsa să se înţeleagă că le controlează, în acest sens referindu-se şi la Adrian Rădulescu – fost inspector şef adjunct al IPJ Prahova, Viorel Dosaru– fost inspector şef al IPJ Prahova şi Daniel Daniel – fost şef al DGRFP Prahova.În faţa procurorilor DNA, Liviu Tudose a spus că Viorel Dosaru, şeful IPJ Prahova este un apropiat al lui Ghiţă, fiind posibil ca acesta din urmă să-i fi spus că el l-a susţinut pe Dosaru Viorel în ocuparea funcţiei şi în menţinerea acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.