Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi probleme cu stadionul din Craiova: Autorităţile 'au dat totul pe faţă'

www.gsp.ro
stadion craiova

Noul stadion din Craiova nu este gata deşi au trecut luni bune de când acesta ar fi trebuit să fie inaugurat. Chiar dacă nu a fost predată lucrarea, se pare noua arenă "Ion Oblemenco" are deja probleme. Anunţul a fost făcut de către cei de la Inspectoratul de stat în construcţii.

Citește și: S-a aflat locația SECRETĂ unde și-ar petrece Liviu Dragnea concediul

Stadionul din Craiova are probleme cu structura metalică, în condițiile în care statul român a alocat 55 de milioane de euro pentru această investiție. Neregulile au fost semnalate de Inspectoratul de Stat în Construcții, care cere urgent remedierea deficiențelor. Totodată, specialiștii nu exclud posibilitatea ca structura de rezistență a clădirii să fie afectată. Scandalul a izbucnit, după ce au apărut imagini cu structura metalică ce nu se imbină, iar învelitoarea nu se potrivește cu restul acoperișul. Firma CON-A, care realizează lucrările, a negat existența oricărei probleme, conform gds.ro. Constructorul a explicat că deficiențele care se vedeau cu ochiul liber sunt, de fapt, elemente destinate protejării muncitorilor de vânt.

Citește și: FOTO - Cum arată somptuoasa vilă a Simonei Halep

„Învelitoarea menționată în solicitare, montată între axele 40 și 41, peluza 2, a fost demontată. Aceasta a fost instalată fără a se monta elementele de prindere a învelitoarei, pe generatoare. De asemenea, se face precizarea că între axele 40 și 41 este prevăzut rost de dilatare. În urma vizitei în șantier, au fost constatate neconcordanțe/deficiențe între geometria structurii metalice proiectate și cea executată. Proiectantul va dispune remedierea sau refacerea, după caz, a acestor deficiențe, prin «dispoziție de șantier» (prin care se va stabili dacă a fost afectată sau nu siguranța lucrării)”, au explicat experții ISC.

Citeşte şi: Abia acum s-a aflat: Marele secret al lui Emmanuel Macron din această vară a fost elucidat

Întrebat despre problemele apărute în construirea stadionului, primarul din Craiova, Mihail Genoiu, spune că nu se grăbește să inaugureze lucrarea. „Am avut o discuție cu colegii mei, cu Direcția Patrimoniu despre ce înseamnă dotările pe care trebuie să le asigurăm noi. Încercăm să scurtăm foarte mult timpul din momentul în care stadionul va fi în posesia noastră și până când să asigurăm dotările respective, pentru că va trebui să avem și noi o procedură. Dacă nu se va respecta termenul, eu întotdeauna am spus și se pare că nu a fost înțeles foarte bine. Multă lume a interpretat cu totul altfel. Hai să vă spun un lucru! Și cu Water Park-ul acesta, și cu multe lucruri pe care le-am discutat împreună: poți să-l finalizezi foarte repede, dar poți să ai acea exigență, să te duci cu el până când este cât mai aproape de ceea ce îți dorești. Și treaba asta v-am arătat-o și cu Parcul «Romanescu», și cu Water Park, și cu parcarea subterană. Același lucru îl spun și eu cu stadionul și nu renunț la această idee. Oare atât de mult contează ziua în care e gata? Important este să nu aibă nici un fel de probleme. Important este să fie cât mai bine executat, fără grabă și, dacă apare o problemă de întârziere…. păi problema de întârziere nu este decât a unuia singur: a constructorului, pentru că va trebui să plătească penalități“, a spus primarul, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.