Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi proiecte importante aprobate la Primăria Capitalei: Ce au decis cei din Consiliul General

gabriela firea

In cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, la initiativa Primarului General, a fost supus votului "proiectul de hotarare privind transmiterea din administrarea Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement in folosinta gratuita, Clubului Sportiv Municipal Bucuresti, a imobilului reprezentand sectiune din Parcul Herastrau, cu adresa administrativa Sos. Nordului nr. 7-9, sector 1". Proiectul a fost aprobat, fiind votat in unanimitate de catre toti consilierii prezenti.

Astfel, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a votat darea in folosinta gratuita, timp de zece ani, in favoarea Clului Sportiv Municipal Bucuresti a imobilului compus din constructii in suprafata totala de aproximativ 326 de metri patrati si teren aferent de 1.244 de metri patrati, sectiune din Parcul Herastrau, pentru activitati exclusiv sportive.

Predarea-primirea terenului urmeaza sa se faca intre ALPAB si Clubul Sportiv in 30 de zile de la data intrarii in vigoare a documentului votat de CGMB.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, le-a explicat consilierilor generali ca un club sportiv de kaiac canoe este in imposibilitatea de a-si desfasura activitatea in Herastrau din cauza unei terase.

"S-a facut plangere penala, acest proces isi urmeaza cursul. Se va stabili astfel cum s-a dat acea autorizatie si cum in aceasta zona a aparut un restaurant-terasa. Intentionam sa salvam acest club sportiv prin preluarea lui la Clubul Sportiv Municipal. Se va numi CSM Dinamo. Salvam un club sportiv de cei care construiesc ilegal terase in Herastrau. Este un proiect care salveaza o situatie si nu creeaza o oportunitate pentru vreun agent economic" a declarat Primarul General, Gabriela Firea, care a explicat ca in ceea ce priveste cele 7 ha din Herastrau exista o decizie judecatoreasca definitiva si ca "toti patronii de terase vor trebui sa intre in legalitate. Din acest moment, ALPAB nu mai are permisiunea sa faca asocieri in urma carora sa organizeze activitati comerciale. Nu este vorba doar de Herastrau, e vorba de toate parcurile si zonele pe care Municipalitatea le are in subordine. In ceea ce priveste societatile care au construit cu autorizatie de constructie legala, dar care platesc chirie unor privati ce nu au de fapt in proprietate acele suprafete, trebuie sa intre in legalitate si sa incheie contracte directe cu Primaria, platind Municipalitatii toate taxele si impozitele aferente".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.