Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi proteste in Polonia fata de inasprirea legii avortului

facebook.com
proteste Polonia

Sute de femei din Polonia au iesit din nou duminica in strada, imbracate in negru, pentru a protesta fata de noile eforturi ale liderilor conservatori de a inaspri legislatia avortului, relateaza Associated Press citata de news.ro.

Un grup mare de manifestanti s-a strans in fata cladirii Parlamentului din Varsovia, unde au scandat "Ne-am saturat!" si au criticat influenta Bisericii Catolice in viata politica.

Manifestatii similare au avut loc in mai multe orase ale tarii. Mitingurile, orgnizate in replica la o noua propunere de inasprire a legii avortului de catre Partidul Lege si Justitie (PiS) vor continua si luni, cand unele femei intentioneaza sa intre in greva. Liderul PiS, Jawoslaw Kaczynski, a declarat recent ca vrea o lege care sa asigure faptul ca femeile nu pot sa faca avort nici macar in cazul in care fatul are Sindrom Down sau cand nu are sanse de supravietuire, pentru ca nou-nascutul sa poata fi apoi botezat si ingropat.

PiS a castigat alegerile parlamentare si prezidentiale de anul trecut cu ajutorul Bisericii Romano-Catolice, a electoratului credincios si a presei catolice.

Multi analisti vad in tentativele de a restrictiona si mai mul legea avortului drept o cale ca partidul sa isi rasplateasca baza religioasa. Organizatorii protestelor avertizeaza, insa, ca o inasprire a acestei legi va duce doar la o crestere a avorturilor facute ilegal.

Potrivit estimarilor, in Polonia se fac intre 10.000 si 150.000 de intreruperi voluntare de sarcina ilegal, fata de intre 1.000 si 2.000 legal. In urma cu trei saptamani, au avut loc proteste similare in Polonia fata de un proiect de interzicere completa a avortului. Parlamentarii au respins proiectul de lege dupa ce zeci de mii de femei au iesit in strada.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.